nlc.hu
Baba

Húsevő baktérium támadta meg a szülés után

Húsevő baktérium támadta meg a szülés után, kis híján belehalt egy fiatal anya

Az mentette meg, hogy időben észrevették a bajt.
fiatal anya babával

A 27 éves Charleigh Chatterton április végén komplikációk nélkül hozta világra a lányát, Alissát egy essexi kórházban, ám egy héttel később már élet és halál között lebegett, miután egy húsevő baktérium támadta meg a szervezetét – számolt be a BBC.

A nő pár nappal a szülés után pár nappal vette észre, hogy égő, vörös kiütések keletkeztek a hasán, emellett pedig megfázásos tünetekre panaszkodott. Vőlegénye, Liam Boyne felhívta a colchesteri kórház szülésznőit, akik azt javasolták, hogy menjen be kivizsgálásra.

Az orvosok több vizsgálatot is elvégeztek, majd megállapították, hogy nekrotizáló fasciitisben szenved. Ez a „Streptococcus A” csoportba tartozó, húsevő baktériumként ismert kórokozó által okozott lágyrészfertőzés leggyorsabban terjedő, súlyos formája, amely során a bőr, a bőr alatti szövetek és az izomszövet is elhalnak. Az orvosok a diagnózis felállítása után nem sok esélyt adtak a fiatal anya túlélésére.

Charleigh állapota a kórházban rohamosan romlott, elvesztette az eszméletét. A szakemberek végül életmentő műtét mellett döntöttek, ami során nagy mennyiségű elhalt szövetet távolítottak el a nő hasából.

A nő további két hetet töltött a kórházban, mielőtt hazaengedték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top