nlc.hu
Baba

Összecsap a két generáció nevelési stílusban

Egy TikToker anyukáját kérdezte a gyereknevelésről, meglepő válaszokat kapott

A gyereknevelés generációtól függetlenül kihívást jelent, de tagadhatatlan, hogy van, ami jóval egyszerűbb volt anyáink idejében, mielőtt az internet millióféle módot kínált volna arra, hogy mi szülők hol rontottuk el.

Taylor Wolfe, a milleniál édesanya példája jól mutatja ezt. TikTok videójában villámkérdéseket tesz fel idős anyukájának arról, hogyan nevelte őt a 80-as években, és az attitűdök közötti markáns különbség rögtön szembetűnővé válik.

Először is Wolfe fel sem tudja fogni, hogy édesanyja hogyan élte túl azokat az időket, amikor még nem kereshetett rá mindenre a Google-on.

„Mire kellett volna rákeresnünk?” – kérdezi az édesanyja és néz rá értetlenül.

„Mindenre! Kezdve a kakival…” – mondja Wolfe. „Tudnod kell, hogy egészséges-e a színe!”

„Én szoptató anya voltam. Ha zöld színű volt a kakid, azért lehetett, mert brokkolit ettem.” – válaszolja édesanyja.

„Rendben van, igazad lehet. De mi a helyzet a hasznos eszközökkel, mint pédául a bébiőr? Hogyan tudtál életben tartani nélküle?”

„Én voltam a bébiőr. Benéztem hozzád, hogy lélegzel-e.” – mondja.

@thedailytay My anxiety would have hated the 80s. Or maybe loved it? IDK! #fyp #millennialsontiktok #parenttok #momsoftiktok #comedyvid ♬ original sound

Tényleg ilyen egyszerű lenne? Úgy tűnik, Wolfe édesanyjának igen. Ahelyett, hogy a technikát hívta volna segítségül, egyszerűen megtapintotta gyermekét, és ennek megfelelően cselekedett.

„Ha meleged volt, pelusban aludtál. Ha fáztál, betakartalak.”

Wolfie arra is kiváncsi volt, érezte-e valaha azt a stresszt, hogy milyen kevés idejük van együtt. Alig 18 nyár, amiből ki kell hozni a legtöbbet.

Édesanyja habozás nélkül így válaszolt: „Most is nyár van, és én még mindig veled vagyok.”

Úgy tűnik a 80-as években jóval kevesebb nyomás nehezedett a szülőkre. A gyerekeknek bűntudat nélkül lehetett adni McDonald’s-os sült krumplit és nem kellett tépelődni az interneten trollkodó anyukák miatt sem, hogy helyesen csinálja-e. Ez ma már hihetetlenül hangzik, ahogy sok kommentelő sorait is olvassuk:

„A Google túl sok információhoz enged hozzáférést és ez megijeszti az embert” – írta valaki.

Egy másik: „Esküszöm, hogy a közösségi média sokkal szorongóbb anyává tett.”

A szakember is megjegyezte: „A 80-as évek óta dolgozom gyerekgyógyászként, és azt kell mondjam, hogy a szülők most sokkal szorongóbbak.”

 

Forrás: via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top