nlc.hu
Baba

Kourtney Kardashian őszintén beszélt a terhességéről

Kourtney Kardashian: „Az ultrahang megmentette a babám életét”

Kourtney Kardashian Barker negyedik gyermekének várandósságának végéhez közeledik, és nemrég adott egy hosszabb interjút a Vogue számára, amiben egyáltalán nem cenzúrázza önmagát: őszintén beszél arról is, hogy miben más 44 évesen, mint 34 évesen várandósnak lenni.
Kourtney Kardashian részt vesz a Boohoo X Kourtney Kardashian divatbemutatón a New York-i divathéten 2022. szeptember 13-án New Yorkban

Kourtney saját bevallása szerint azok közé tartozik, akik megszállottjai a terhességüknek, imádja a várandósságot, és ez meg is látszik az instáján, ami tele van a gömbölyödő pocakjával. 

A The Kardashians sztárja hónapokkal ezelőtt a Blink-182-es koncertjén jelentette be, hogy gyermeket vár. Miközben párja a színpadon állt, a tömegben álló Kardashian egy táblát tartott a magasba, amelyen az állt:

Travis, terhes vagyok!

A valóságshow-sztár egy évvel azután esett teherbe, hogy a pár egy pazar esküvőn összeházasodott Olaszországban. 

Kardashian azt sem titkolja, hogy az orvosai ezúttal sokkal óvatosabbak, és több a korlátozás, amit be kell tartania, mint az előző terhességei során. Az első trimeszterben például nem utazhatott, nem szexelhetett, a második trimeszterben ugyan feloldották ezeket a korlátozásokat, ám a harmadikban újra több dologra oda kell figyelnie.

Nagy volt az ijedtség, de már minden rendben

A szigorú szabályok, óvintézkedések részben azért vannak, mert Kardashian szeptemberben sürgősségi magzati műtéten esett át.

„Mint valaki, akinek a múltban három nagyon könnyű terhessége volt, nem voltam felkészülve a félelemre, hogy sürgős magzati műtétre kell sietnem. Nem hiszem, hogy bárki, aki nem élt át hasonló helyzetet, képes megérteni ezt a félelemérzetet. Teljesen új megértést és tiszteletet érzek az anyukák iránt, akiknek meg kellett küzdeniük a babájukért a terhességük alatt. Hálát adok az Istennek. A legigazabb áldás volt, hogy kisfiammal a pocakomban és biztonságban kisétálhattam a kórházból” – írta korábban egy posztjában, amiben hírt adott a műtétről.

„Ez az élmény belátást engedett egy olyan terhességi világba, amit korábban nem ismertem – mondta a Vogue-nak. – Rettenetesen ijesztő volt. Később megtudtam, hogy a biztosítás általában csak két ultrahangot fedez terhesség idején, ezt nem tudtam. Mindig szerencsés voltam, hogy többet vehettem igénybe, mint amit a biztosítás fedez, és az egyik ilyen ultrahang volt, ami megmentette a babám életét” – magyarázta a lapnak.

Lelkesen tervez

Nem titok, hogy a baba egy hosszú és sikertelen lombikbébi-kezelés (IVF) után érkezett, amit a Kardashians című sorozat is dokumentált.

„Az IVF ellentétben állt az ösztöneimmel, és nem éreztem magam teljesen felkészültnek a mentális vagy fizikai terhelésre, amit ez jelentett” – mesélte a Vogue-nak.

Amikor a pár szünetet tartott az IVF-ben, úgy döntöttek, hogy lezárják ezt a fejezetet az életükben, és végül a legnagyobb meglepetésükre Kourtney természetesen esett teherbe. Itt fontos megjegyezni, hogy egy friss kutatás szerint a hormonkezelések hatására, gyakoribb a lombik utáni sikeres és rendszerint váratlan teherbeesés. (Egy friss kutatás szerint kiderült, hogy legalább minden ötödik nő természetes úton esett teherbe, miután termékenységi kezeléssel szült gyermeket, többnyire három éven belül. És ez a termékenységi kezelések különböző típusaira és eredményeire vonatkozott.)

Kourtney nagyon hálás volt, amiért sikerült a vágyott várandósság, és bár sokat aggódott a terhessége alatt, lelkesen tervezi a baba érkezését.

 

Hosszú sétákat tesz, miközben felemelő hangoskönyveket hallgat, és azt tervezi ,amit az utolsó két gyerekével is csinált, hogy az első 40 napban nem hagyták el a házat. „Utána nagyon erősen kötődtünk, és imádom ezt” – mesélte.

Ezúttal sem készül szülési tervvel

„Nagyon laza voltam, amikor Masonnel beindult a szülés, leborotváltam a lábamat és sminkeltem. Most sincs semmiféle szülési tervem, csak az, hogy folyamatosan beszélek a babához, és azt mondom neki, hogy minden fantasztikus lesz” – mondta.

Kourtney-nek meg kellett küzdenie a korát érintő negatív kritikákkal is, miszerint felelőtlenség ilyen korban gyereket vállalni. 

„Végre el tudtam engedni azt a félelmet és aggodalmat, amit a terhesség miatt mindenki más belénk vetett” – mondja és hozzátette, készen áll, hogy bemenjen a kórházba és megszülje a babát, átélje azt a tapasztalást a babájával, amit az élet szánt nekik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top