nlc.hu
Baba

Narancs méretű daganatot operáltak ki egy kislány agyából

Öt háziorvos nem vette észre, hogy a kislánynak agydaganata van

A család nem akarja az orvosokat hibáztatni, csupán szeretnék felhívni a figyelmet a betegség jellegzetes tüneteire, hogy mások ne járjanak így.
Kislány kórházi ágyon

A hat éves Evie Maw 2022-ben egyik pillanatról a másikra rosszul lett, elvesztette az egyensúlyát és leesett a lépcsőn. Az eset ezután újra megismétlődött, a kislány gyakran fájlalta a fejét, hányt, rossz volt a koordinációja, az anyukája, Claire pedig hiába vitte orvostól orvosig, paracetamollal küldték őket haza. 

Az ötödik orvosi vizsgálat után Evie egyre rosszabbul lett, ezért mentőt hívtak hozzá és a sheffieldi gyermekkórházba szállították. A kislányt azonnal előkészítették, hogy sürgősségi műtét keretében megoperálják. Mint kiderült, egy narancs méretű daganat volt a fejében, amit rögtön eltávolítottak. Édesanyja úgy nyilatkozott, hogy a világa teljesen összeomlott a hír hallatán.

Senki sem hitt nekünk – mondta a BBC-nek. – Paranoiás szülőknek hívtak minket, de egyre rosszabb lett.” Apja, Karl a GrimsbyLive-nek nyilatkozva hozzátette: „A pezsgő, nevető, legbarátságosabb lányból már semmi nem volt. Nem akart játszani, nem akart beszélni. Te nézed, ahogy a gyerekeid felnőnek, de mi azt néztük, ahogy a lányunk visszafejlődik.

2023. november 12-én tolták be a kislányt a műtőbe, ahol 10 órába telt, mire a daganatot eltávolították, azóta két további beavatkozáson esett át. A család most az eredményekre vár, hogy szükséges-e további kezelés, vagy teljesen kivágták a rákos sejteket.

Claire és Karl abban reménykednek, hogy történetük megosztásával más családokat segíthetnek, hogy ne kelljen hasonló megpróbáltatásokon keresztül menniük. Arra kérik a szülőket, hogy legyenek figyelmesek az agydaganat tüneteire – köztük fejfájásra, rosszullétre és egyensúlyi problémákra –, és szorgalmazzák a vizsgálatok elvégzését.

Ha van valami tanulság, amit levonhatok ebből, az az, hogy bízz az anyai ösztönben” – tette hozzá Claire.

via

Kiemelt kép (ilusztráció): Depositphotos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top