nlc.hu
Baba

Nem kérte a kemoterápiát, hogy megszülhesse a babáját

Feláldozta magát a rákbeteg anya, hogy megszülhesse a babáját

A fiatal olasz nő nem kérte a rákkezelést, hogy világra hozhassa első gyermekét.
Szomorúan néz az anyjára egy kórházi ágyon fekvő nő

Meghalt egy 33 éves édesanya Olaszországban, miután visszautasította rákbetegségének kezelését, hogy életet adhasson első gyermekének.

Az olaszországi Oderzóból származó 33 éves Azzurra Carnelosnál először 2019-ben diagnosztizáltak mellrákot, miután egy álom hatására elment kivizsgáltatni magát. A nő édesanyja azt mondta a La Tribuna di Trevisónak, hogy Azzurra a nagymamájáról álmodott, aki mellrákban hunyt el, az álom pedig azt üzente neki, hogy menjen el szűrővizsgálatra.

Azzura, aki egy bank vezető pénzügyi elemzőjeként dolgozott, elkezdte a kemoterápiát, aminek köszönhetően a daganat remisszós állapotba került, azaz tünetmentessé vált. Úgy tűnt, hogy a fiatal nő legyőzte a betegséget.

Tavaly februárban váratlan örömhírt kapott, kiderült, hogy várandós. De csak pár hónapig tartott a boldogsága, júliusra ugyanis kiújult a rákbetegsége.

„Feltűrte az ingujját, és bátran szembenézett a diagnózissal” – mondta Azurra férje, Francesco a La Republicának. Orvosai azt tanácsolták, hogy kezdje újra a kemoterápiát, a várandós nő azonban úgy döntött, nem veszi fel a kezeléseket, hogy világra hozhassa a gyermekét. „Meg kell védeni az életét” – mondta a férjének.

Francesco otthagyta a munkáját, hogy napi 24 órában a felesége mellett lehessen, ápolja őt és gondoskodjon róla. A férfi is a kórházban élt, ott aludt és evett nap mint nap.

Nyolc hónappal ezelőtt megszületett a kisfiuk, Antonio. A szülés után folytatódott Azzurra rákkezelése, de akkor már túl késő volt. A nő április 13-án hunyt el Oderzóban lévő otthonukban.

Férjével az utolsó pillanatokig beszéltek arról, hogyan fogják felnevelni Antoniót, aki az egyetlen gyermekük. Francesco elmondta, hogy most az a feladata, hogy felnevelje a fiút, és megőrizze édesanyja emlékét.

Minden nehézséggel bátran és meggyőződéssel nézett szembe – mondta a férj. – Még mindig emlékszem a mosolyára, amikor a kisbabánk elkezdte mondogatni, hogy »anya«. Mindennek ellenére így volt boldog. Feláldozta magát, hogy életet adjon nekünk.

(Mirror, Daily Mail)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top