nlc.hu
Baba
Rajong a net az anyuka zseniális ötletéért

Rajong a net az anyuka zseniális ötletéért: megkönnyíti a szünidőt

Ötletes és egyszerű megoldás, a gyerekek pedig imádják. Csupán egy tárolóüveg, színes papír és toll szükséges hozzá.

A nyári szünet igazán próbára tudja tenni egy szülő türelmét és kreativitását, a kicsik szájából ugyanis sokszor csak úgy repkednek a sóhajok és panaszok, amikor unatkoznak.  Márpedig a vakáció idején bizony gyakran érzik úgy, hogy unatkoznak. Egy anyuka ezeknek a panaszoknak vetett véget egy nagyon ötletes megoldással, melyet imádnak a Tiktokon. Nem is véletlenül.

Trükkje egyszerű, mégis kiváló módszer arra, hogy hosszú időre lekösse és élményekkel gazdagítsa a gyerekeket, a szülőknek pedig ne kelljen minden egyes alkalommal törni a fejüket, hogy milyen szórakoztatást találjanak ki ismét. 

A videójában azt mondja, természetesen semmi baj nincs azzal, ha hagyjuk, hogy a gyerekek unatkozzanak, hiszen valójában ekkor használni kezdik képzelőerejüket és kreativitásukat, hogy kitaláljanak maguknak valamilyen elfoglaltságot és időtöltést. Ha azonban mégis tenni szeretnénk valamit, akkor sincs olyan nehéz dolgunk, mint eddig hittük.

„Ha már most eleged van az »Unatkozom!« nyavalygásból, akkor neked szól ez a tipp.  Fogj egy tárolóüveget vagy bármilyen típusú dobozt vagy tartályt, ezen kívül pedig már csak némi színes papírra vagy kartonra, illetve egy tollra lesz szükséged” – mondja.

Ezekre a kis cédulákra aztán mindenféle izgalmas ötletet írhat fel együtt a család, beleértve persze a gyerekek saját javaslatait is, például beltéri piknik, papír zászlók tervezése, erőd építése párnákból, az összes aprópénz megtalálása és megszámlálása a házban, képeslapok készítése vagy éppen előadás zoknibábokkal. Amikor pedig a kicsi legközelebb azt mondja, unatkozik, csak annyi lesz az anyuka teendője, hogy odaküldje őt az „unatkozási üveghez” és arra kérje, válasszon ki egy javaslatot.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top