„Anyósom babaváró bulit rendezett a kislányomnak, de engem nem hívott meg”

S. Z. | 2024. Augusztus 01.
Csak utólag derült ki, hogy az anyós partit rendezett a gyereknek, vendégekkel és ajándékokkal – de a szülők nélkül.

Amikor kisgyerek érkezik a családba, sok szülő szervez babaváró bulit, hogy a családtagok és a barátok összegyűlhessenek, és megünnepelhessék a pici érkezését. A vendégek ilyenkor a szülők és a gyerek számára praktikus dolgokat visznek ajándékba, például babaruhákat vagy pelenkát.

Egy fiatal anya azonban feldúltan számolt be arról, hogy anyósa is rendezett egy babaváró bulit – csak éppen az ő tudta nélkül. A nő értetlenül állt a dolog előtt, egyrészt mert a csöppség már öt hónapos, de ami még furcsább, hogy az anyukát meg sem hívták a partira, de még a babát sem.

Az édesanya a Redditre írt bejegyzésében elmesélte, hogy sokáig fogalma sem volt arról, hogy a buli egyáltalán megtörtént. Aztán megkérték, hogy töltsön fel néhány fotót egy alkalmazásba, hogy anyósa készíthessen egy virtuális képkeretet, amely különböző családi fényképeket jelenít meg. Amikor feltöltötte a fotókat, akkor szembesült a bulin készült képekkel. 

„Ott volt egy babaváró buli minden megszokott kelléke. Anyósomnak szalag volt a nyakában, volt egy »Kislány lesz!« transzparens, babjátékokat játszottak, koccintottak a lányom érkezésére, olyan süteményeket ettek, amelyeken a lányom arcáról készült ultrahangfelvételek voltak, anyósom pedig egy székben ült és ajándékokat bontogatott” – részletezte az édesanya.

Csak utólag derült ki, hogy az anyós titokban babaváró bulit rendezett. A kép illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az anyuka és a férje is totál kiakadt azon, hogy a lányuk nagymamája a tudtuk nélkül rendezett babaváró bulit. Amikor szembesítették a tettével, azt a magyarázatot kapták, hogy vessenek magukra, az egész az ő hibájuk, mert „nem beszéltek vele többet”.

Az anya hozzátette, hogy a parti miatt kellemetlenül és furcsán sértettnek érzi magát. A poszt alatti kommentelők határozottan kiálltak mellette, a többség azon az állásponton volt, hogy az anyósa több mint illetlen volt.

„Én hagynám, hogy teljesen elveszítse az eszét, és nem tartanám vele a kapcsolatot – írta egy kommentelő. – Ez teljesen elfogadhatatlan és nevetséges, hogy a te gyerekednek rendez egy köszöntőt, és nem szól neked.”

Egy hozzászóló egyenesen terápiára küldené a nagymamát, mert szerinte úgy viselkedik, mintha azt hinné, hogy ő a gyerek anyja. Volt, aki azt nem értette, hogyan mehetett el egyáltalán bárki erre a bulira, sokan pedig azt feszegették, hogy mi lett a sok ajándékkal, amiket az anyós a kisgyerek és a szülők nevében begyűjtött. Többen azt tanácsolták, hogy az anyuka szakítsa meg a kapcsolatot az anyóssal. 

A posztoló édesanya egy hozzászólásában azt válaszolta, hogy rengeteg problémát okoz nekik az anyós, de a lánya és a férje miatt nem szeretné teljesen megszakítani a kapcsolatot vele. Azt viszont még nem tudja, hogyan fogja megoldani ezt a nehéz szituációt. 

(Mirror)

 

Exit mobile version