nlc.hu
Család kedvencei

Rendhagyó adventi koszorúk

Pinktől a konzerves dobozig – Rendhagyó adventi koszorúk

Ez a cikk azoknak szól, akik ötletet keresnek saját készítésű adventi koszorúikhoz. Van egy jó hírünk! Ezeknek biztosan nincs párja!

Az adventi koszorú elengedhetetlen eleme a karácsonyi készülődésnek. Ez az időszak a várakozásról, a békéről és a szeretetről szól. Minden vasárnap újabb gyertyát gyújtunk meg, így kerülünk egyre közelebb időben és lelkileg is a szeretet ünnepéhez.

Sokan ragaszkodnak a hagyományos adventi koszorúkhoz, fenyőágakkal és szigorúan 3 lila meg 1 rózsaszín gyertyához. Viszont jó ideje már, hogy az emberek nem nézik rossz szemmel a formabontó ötleteket. Különböző színekben és formákban pompáznak az adventi koszorúk, és egyik szebb, mint a másik. Hiszen ez az időszak a lelki felkészülésről szól, ehhez pedig fontos a nekünk tetsző koszorú!

Adventi koszorú készülőben.

Remek program elkészíteni saját koszorúnk

Mi több, sokan maguknak készítik el adventi koszorúik. Be is mutatunk néhány kevésbé hagyományos adventi koszorút, és megmutatjuk, hogyan készíthetjük el őket! Találunk olyan példákat is, amelyek pofonegyszerűek, de olyat is, amelyhez nem árt egy kevés barkácstudás!

Üveges adventi koszorú

Bár hasonlít egy akváriumra, mégis elképesztően szép ez az emeletes adventi koszorú. Érdekessége abban rejlik, hogy több szintről csodálhatjuk a hagyományos koszorú elemeit. A formabontás mellett érvel az is, hogy ismerőseink körében biztosan nem elterjedt az emeletes koszorú, így kitűnhetünk egyediségünkkel! Rögzítsük a gyertyákat, hogy biztosan ne dőlhessenek el, mert az katasztrofális lenne!

Környezettudatos advent

Újrahasznosított adventi koszorú.

Adventkor is fontos a tudatosság!

A környezettudatosság az év minden napján nagyon fontos! Éppen ezért engedjünk elvárásainkból és készítsünk szelektív hulladékból adventi koszorút! A sok fenyőág és műanyag, amelyet minden évben elhasználunk adventkor és karácsonykor, rengeteg felesleges és nehezen lebomló hulladékot termel. A fenti kép csak egy ötlet, egyszerűen elkészíthető, de ha extrábbra vágyunk, akkor lefújhatjuk a konzervdobozokat. Ha nem lapul valahol a lakásban nagyi régi mérlege, akkor egy sima tálca is megteszi a kívánt hatást!

Aki kedveli a rózsaszínt, az most adventi koszorújába is becsempészheti a vidám színt! Nincs más dolga, mint a videón látható módon fenyőágkoszorút készíteni, majd erre ráilleszteni a rózsaszín gyertyákat. Élhetünk az alkotói szabadsággal, használhatunk nyugodtan csak négy gyertyát!

Egyszerű koszorúk

A fenti videóból 5 módot is találhatunk arra, hogyan készíthetünk otthonunk melegében hangulatos adventi koszorúkat. Nagyon egyszerű őket megalkotni, ráadásul eszméletlenül aranyosak is!

Gömbös koszorú

Itt egy újabb lehetőség, hogy újrahasznosított koszorút készíthessünk! Meguntuk már a régi gömböket vagy csak nem illenek már a többi díszhez? Használjuk fel őket, hogy egyedi és tartós adventi koszorút készíthessünk! Tökéletes asztali dísz, felvillanyozza a családi étkezéseket!

Vázás koszorú

Többé nem kell attól tartanunk, hogy idő előtt elhervadnak fenyőágaink. Ez az új koszorúötlet mindig frissen tartja a zöld ágakat! Nem találunk egykönnyen ilyen tartót a sarki boltban, ezért ha érezzük magunkban a késztetést, próbáljuk meg agyagból elkészíteni! Fontos, hogy legyen 4 hely a gyertyáknak, illetve alul legyen üreges, mint egy csirkeitató, hogy lehessen vizet tölteni az üregbe és kidíszíteni ágakkal.

Fakoszorú

Ehhez a koszorúhoz bátran kérjünk segítséget a barkácsolni szerető férfiaktól! Ha számukra nem élvezetes a fenyőágakat ragasztgatni, akkor talán a faragás kedvükre való lesz. Persze nem szigorúan nekik szól ez a koszorú, mindenki figyelmébe ajánljuk, aki hosszan tartó adventi koszorút szeretne! 

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top