nlc.hu
Család kedvencei

Adventikoszorú-ötletek utolsó percre

LAST MINUTE! Ezek az adventi koszorúk biztosan tetszeni fognak!

Az advent a karácsonyi hangolódásról és a várakozásról szól. Koszorú nélkül teljesen elképzelhetetlen, így hoztunk néhány pompás inspirációt!

Az adventi időszak az év legvarázslatosabb és legvártabb ünnepe előtti időszak. Ilyenkor az otthonunkat és környezetünket teljesen átitatja a karácsonyi hangulat. Az adventi koszorú egy hagyományos dekoráció, amely segít megidézni a várakozás és az ünnep örömét. Ha idén valami egyedivel szeretnénk feldobni ezt a hagyományos elemet, néhány kreatív ötlet segítségével könnyedén egyedi és varázslatos adventi koszorúkat készíthetünk.

Adventi koszorú.

Koszorú nélkül nehezen elképzelhető a karácsonyi hangolódás

Sokak számára kényelmesebb elkészíttetni a koszorút. Ebben az esetben is kiváló inspirációkkal szolgálunk. Persze aki érzi magában a kreatív energiákat, az bátran próbálkozzon meg bármelyik koszorúval.

Ez is érdekelhet Adventi koszorúDIY Megnézem

Az adventi koszorú története

A koszorú eredete a 19. századhoz köthető, és az evangélikus és katolikus hagyományokból ered. Az adventi koszorú szimbolizálja az ünnepre való felkészülést és az adventi időszakban való várakozást. A koszorún elhelyezett gyertyák az ünnep közeledésével egyre növekvő fényt képviselnek, és az egyes vasárnapok témáihoz kapcsolódnak: remény, béke, öröm és szeretet.

Most jöjjenek az inspirációk, hogy mindenki stílusának és ízlésének megfelelő koszorúval ünnepelhesse a várakozási időszakot!

Egyszerű bézs

A koszorú gyertyái hagyományosan lila és rózsaszínű, azonban már elég régen elrugaszkodtunk ettől a vallási hagyománytól. Általában a piros és a zöld dominál, a díszek és a fenyőágak miatt. Aki jobban kedveli a letisztult színeket, azoknak ajánljuk ezt a bézs koszorút.

Formaújítás

Az évek során eltávolodtunk a hagyományos koszorúformától is. Egyre többször találkozunk olyan készítményekkel, ahol a gyertyák nem körben vannak, hanem egymás mellett, egy vonalban. Ez a ládás adventi koszorú a formabontás úttörője. Bár sok helyet igényel, mégis jól festhet az asztalon vagy egy polcon. Hogyha kisebbet kérünk vagy készítünk, akkor tényleg bárhol elfér.

Rózsaszín kavalkád

Az advent a várakozásról szól, ehhez pedig elengedhetetlen a mentális jóllét. Ez a koszorú a fanatikus rózsaszínrajongókat elégíti ki. Bár eltávolodik az adventi koszorú hagyományos jellemvonásaitól, mégis a lényeg, hogy jól érezzük magunk az adventi időszakban.

Függő koszorú

Egy függő koszorú gyönyörűen festene otthonunkban, hiszen varázslatos jelenség, ahogy ott lebeg mellettünk. Kisgyerekes családok esetében még hasznos is lehet. Azonban cicás gazdiknak nem ajánljuk, mert lehet, kedvencünk akadálypályának nézné koszorúnk.

Roxforti koszorú

Ha már varázslat, akkor nem feledkezhetünk meg a Harry Potter-rajongókról sem. Bár a történetben nem esik szó adventről, a boszorkányok és varázslók minden évben megünnepelték a karácsonyt. Ünnepeljünk mi is velük!

Csipkebogyós koszorú

Az alábbi videóban megleshetjük, hogyan készítsük el ezt a csinos csipkebogyós koszorút. A piros bogyók biztosan elhozzák otthonunkba a  karácsonyi hangultatot!

Faágas koszorú

Ez a koszorú kifejezetten a barkácsolni szerető embereknek szól. Pár faág, némi festék és csillogó papír segítségével mi is elkészíthetjük ezt az egyszerű és aranyos adventi koszorút. Már barkácsolás közben hangolódunk a karácsonyra!

Édes koszorú

Akik szeretik a Nutellát, azok biztos értékelni fogják ezt a bolondos koszorút. Bár lehet, gyerekek számára sokkal alkalmasabb, figyeljünk, hogy ne dézsmálják meg idő előtt, hiszen a Nutella ellenére az advent továbbra is a várakozásról szól.

(Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top