nlc.hu
Család kedvencei

Karácsonyi időjárás 2023-ban

Lehet örülni vagy szomorkodni. Ilyen időjárás lesz idén karácsonykor

Budapest örülhet, Miskolc már nem annyira.
Karácsonyi dekoráció férfi

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt napokban több hóban volt részünk, mint az elmúlt évek decemberében. Persze még ez jelentéktelen adag az 1986-as nagy havazáshoz képest. Sokan vagyunk azonban úgy, hogy inkább karácsonykor lepje el fehér hótakaró az országot, mint az ünnep előtti rohangálásban. Akik hozzánk hasonlóan így gondolják, azok számára rossz hírünk van.

Az Időkép előrejelzése szerint, december 21. és 23. között valóban esni fog valami, csak nem hó, hanem eső, havas eső.

  • Budapesten december 24-én és 25-én nappal +6 fok és napsütés várható, december 26-án pedig már-már kora tavaszi +8 fok lesz napsütéssel.  Éjszaka maximum 0 fok lesz.
  • Némileg más lesz a helyzet Miskolcon, ahol napközben 2 fokkal kevesebb lesz a hőmérséklet, éjszaka pedig -5 és -4 fok várható. Éjszakai fagy egyébként Székesfehérváron is lesz.
  • Pécs is csatlakozik Budapesthez az ünnepi időjárás tekintetében, ahogy Győr is.

Szóval idén karácsonykor sem fogunk szánkózni. Ez van.

Ami az év utolsó napját illeti, szintén csapadékmentes időszakunk lesz. December 31-én általánosan +5 és +7 fok között alakul a nappali hőmérséklet, éjszaka pedig 0 és -4 fok várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top