Család

Megható barátság: elválaszhatatlan a beteg kisfiú és a háromlábú kutya

Azon a napon, amikor Hacsi belépett Owen életébe, minden megváltozott.

A nyolcéves Owen Hoskins a világ egyik legritkább genetikai rendellenességében, úgynevezett Schwartz-Jampel szindrómában szenved, mellyel a világon mindössze nagyjából 25 ember küzd. A betegség következtében az izmai folyamatosan feszülnek, ami megakadályozza a csontok megfelelő növekedését.

A fiú szülei 2009-ben elváltak, Owen az édesapjával, Will-lel maradt, aki egy internetes társkeresőn ismerkedett meg későbbi, második feleségével, Colleennal.

Owen elkezdte az iskolát, ám a betegsége miatt egyre nehezebben tudott mozogni. Később légzési rendellenességek is jelentkeztek nála, emiatt az alváshoz oxigénmaszkot kellett viselnie. A fiúcska egyre inkább bezárkózott a saját világába, és nem szívesen merészkedett emberek közé.  

Will és Colleen úgy döntöttek, örökbe fogadnak egy kutyát, hátha segít. Egy internetes hirdetésben bukkantak rá Hacsira, az anatóliai juhászkutyára. Az ebet az első gazdája még kölyökkorában kegyetlenül fejbe verte, majd kidobta egy vasúti sínre, ahol aztán elütötte a vonat. A baleset következtében elveszítette a bal hátsó lábát és a farkát, ám életben maradt és felépült, így eljött az ideje, hogy az állatmenhely örökbe adja.

Owen éppen aludt, amikor Colleen és Will a szobájába vezették Hacsit. A kutyus szinte lábujjhegyen közelítette meg az oxigénmaszkban alvó kisfiút, majd hátrálni kezdett, mintha csak érezné, hogy a gyerek mennyire sebezhető. Amikor Owen felébredt és megpillantotta a hatalmas kutyát, tátva maradt a szája. Mindenféle bátorítás nélkül, teljes természetességgel hajtotta a fejét Hacsi lábára. Mintha csak régi barátok találkoztak volna újra. A beteg kisfiú és a sokat szenvedett kutyus azonnal megszerették egymást.

Attól a naptól kezdve minden megváltozott. Owen hangulata sokat javult, és még a gyógyszereit is könnyebben bevette, miután látta, hogy Hacsi is beveszi a magáét. Ha a kisfiút bármilyen fájdalmas kezelésre vitték, a kutya végig mellette maradt, és megnyugtatóan nyalogatta. Owen újra nyitni kezdett a világ felé, és az iskolában egy nap kijelentette, hogy újra járni fog, különleges kutyája segítségével.

Owen és Hacsi 18 hónapja elválaszthatatlanok. A történetük bejárta a médiát, díjakat nyertek, Hacsit többek között az Év kutyájává is megválasztották. Nemrégiben pedig Nagy-Britanniában könyv is megjelent a történetükről.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top