Család

Nem sokára álnéven is posztolhatunk a Facebookon?

A Facebook alapítása óta mindig elvárta a felhasználóktól, hogy a valós nevüket használják. Akinél az ellenkezőjére merült fel a gyanú, annak fiókját felfüggesztették, súlyosabb esetben pedig törölték. Egy új applikáció azonban mindent megváltoztathat – írja a Boon.hu

A Facebookban eddig az volt a jó, hogy az embernek muszáj volt vállalnia magát, a véleményét. És ez volt a hátránya is. A felelősség hatott az erkölcsökre, hiszen mindenkinek mindig meg kellett gondolnia, hol vannak a határok, mit szeretne magáról sugározni és mit nem kellene. 

Igaz, hogy ez talán az őszinteségnek nem mindig tett jót. De vajon az jó lenne, ha bárki bármit írhatna, posztolhatna bármiről és bárkiről közvetlen következmények nélkül?
Eddig ettől megóvta a közösséget a Facebook azon alapelve, miszerint minden csak valódi nevünk megadásával lehetséges. Most azonban úgy hírlik, feladják ezt az elvet; a portál állítólag olyan mobilappon dolgozik, amin keresztül anonim módon is kapcsolatba léphetünk másokkal. Mindezt azonban magánál a vállalatnál nem erősítették meg.

Ha minden igaz, a Facebook ezzel a lépéssel próbál reagálni az ellen-Facebook-oldal, az Ello törekvésére. (Az Ellóra óránként 40 000 új regisztrációs kérelem fut be, szóval van mitől tartani.)
“Az app célja, hogy az emberek kínos dolgokat is meg tudjanak beszélni rajta keresztül – írja a Boon.hu. – Olyan dolgokat, amiket általában a való életben is anonim módon tennének (például titkos szerelmi ügyek vagy drogproblémák).”

A Facebook már most 1 milliárd felhasználói fiókot tudhat magáénak, akik – a termék fő felelőse, Chris Cox szerint – “sokkal nagyobb biztonságban vannak, ha nem hazudnak”. Szerinte pont az különbözteti meg a Facebookot az összes többi portáltól, hogy jól nyomon követhető ki mit és mikor mondott. Van benne valami…

Ti örülnétek az arc nélküli lehetőségnek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top