Család

Elveszik a drogozó anyák újszülöttjeit

Nem maradhatnak családjukban a törökszentmiklósi drogügyben érintett csecsemők.

Első fokon döntött a törökszentmiklósi drogügyben érintett mindkét csecsemő nevelésbe vételéről a járási hivatal hatósági és gyámügyi osztálya a szakszolgálat javaslata alapján. A hivatal közölte: a két gyerek veszélyeztetési ügyében született elsőfokú döntés ellen fellebbezhetnek az érintettek.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban arról számolt be, hogy január 28-án és 29-én több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. Az M1 aktuális csatorna Híradóját akkor arról tájékoztatta a szolnoki kórház, hogy két fiatal, várandós nő is hozzájuk került, és császármetszést kellett végrehajtani rajtuk.

Súlyos agykárosodást szenvedett mindkét csecsemő, ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is, ezért nem haza, hanem otthonba kerülnek. A rendőrség, valamint a helyi család- és gyermekjóléti központ jelzése alapján nevelésbe vételi eljárás indult az ügyben. 

A rendőrség a törökszentmiklósi kábítószerügy miatt január 29-én egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vett, és a bíróság – egyelőre nem jogerősen – június elsejéig elrendelte előzetes letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top