Család

Kisvárosnyi gyerek tűnt el tavaly

Jelenleg is több mint négyezer kiskorút nem találnak a szülei – derült ki az eltűnt gyermekek világnapján. Mától a Főtaxi 1100 taxijában fogja keresni azokat az eltűnt személyeket, akiket a rendőrség hivatalosan is keres.

Május 25-e az eltűnt gyerekek világnapja, ehhez kapcsolódóan dermesztő adatokkal sokkolt az Ezer Lámpás Éjszakája programot szervező cég. 

Rengeteg a bejelentés

Ugyanis csak tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették Magyarországon a rendőrségnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Hermon körözési nyilvántartási rendszere szerint 16 ezer 429 14-18 éves fiatal eltűnésével összefüggésben rendeltek el nyomozást, míg a 14 év alattiaknál 2850 esetben kellett mozgósítani a nyomozó hatóságot. Összességében 19.279 körözést indítottak el a rendőrök tavaly a 18 évnél fiatalabbak eltűnésével kapcsolatban. Jelenleg több mint 4 ezer kiskorút nem találnak a szülők és a hozzátartozók.

Kisvárosnyi gyerek tűnt el tavaly

Programok gyerekeknek és felnőtteknek

Az idén hatodik alkalommal megrendezett Ezer Lámpás Éjszakája programsorozatban 13 város vesz részt, minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire. 
    
A vasárnapi programokon több mint hatvan együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú rendezvényen többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Curtis, Radics Gigi, a Holdviola, Nagy Feró és a Beatrice, a Sugarloaf, a Ladánybene 27, a Belmondo, ByeAlex és a Slepp.
    
Az eseményen 12 ezer világító lufit engednek a magasba, így szeretnék jelezni, hogy minden gyereket hazavárnak. 

Eltűnt gyermekek képei a Főtaxi autókban

A Főtaxi – az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvánnyal folytatott együttműködése részeként – 1100 taxijában keresi mostantól azokat az eltűnt fiatalokat, akiket a rendőrség a police.hu felületen hivatalosan is keres.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top