Család

A gyerekek étkeztetésére sincs pénz egy győri iskolában

Mivel állami támogatást nem kapnak, komoly adósságai halmozódtak fel egy győri egyházi iskolának. A tanárok a bérük töredékéért dolgoznak.

Az iskola dolgozói több mint egy éve csak a fizetésük egy részét kapják meg, a gyerekek étkeztetésére pedig már nincs pénz egy győri egyházi iskolában – számolt be a Tények.

Az iskolát valaki névtelenül jelentette fel a NAV-nál, sikkasztás gyanújával. Az iskola azt állítja,  emiatt nem kapnak állami támogatást, pedig a fenntartáshoz szükséges pénz kétharmadát korábban az állam adta.

Az iskolának többek között a gázszolgáltatónál és a NAV-nál is vannak már adósságai.

A tanárok tavaly decemberben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) székházánál, a minap pedig az iskola tornatermében demonstráltak. Az iskolát fenntartó egyesület ellen tudomásuk szerint nem folyik eljárás, és a sikkasztás gyanújába keveredett vezetőket is leváltották.

Az Emmi a Tények megkeresésére annyit árult el: nem az állami támogatások visszatartásáról van szó, hanem egy közigazgatási hatósági eljárásról, amelyben a minisztérium már másodfokon döntést is hozott. Ennél többet azonban nem mondtak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top