Család

Meglátták leendő gyermeküket – sírva rohantak el a kórházból az örökbe fogadó szülők

A ritka rendellenességgel született Abigail élete nem indult zökkenőmentesen, de szerencsére most már jó kezekben van.

Amikor a Floridában élő, felnőtt lányát egyedül nevelő édesanya megtudta, hogy várandós, pánikba esett. Mint mondja, egyáltalán nem érezte magát felkészülve egy újszülött érkezésére, annál is inkább, mert 18 éves lányával nemrég vált – gyakorlatilag – hajléktalanná. Az anya, aki elvetetni semmiképp sem akarta második gyermekét, úgy döntött, ha megszületik, örökbe adja a kicsit. 

“Szerettem volna, ha biztonságban és szerető családban nőhet fel. Olyan környezetben, amit én nem tudtam volna megadni neki” – idézi Christinát a Northwest Florida Daily News. Az anya a lapnak elárulta, miután döntött kislánya sorsáról, felvette a kapcsolatot egy olyan szervezettel, amelyik az örökbe adásban segített volna neki.

Kép forrása: Oksana Peery
Kép forrása: Oksana Peery

“Néhány héten belül találtak egy házaspárt, minden szempontból tökéletesnek bizonyultak” – meséli Christina, majd hozzáteszi, a pár végigkísérte a terhességét, együtt készültek, és vásároltak vele, és már alig várták, hogy Abigail megérkezzen. Épp ezért arra, ami a szülés után történt, Christina nem lehetett felkészülve.

“Abigail egy ritka, a csontokat és a szöveteket érintő rendellenességgel jött a világra. Az orvosok is meglepődtek, mivel a szülést megelőző vizsgálatok során nem derült fény a dologra” – meséli Christina, aki születése óta neveli a most hathónapos Abigailt. Mint mondja, az örökbe fogadó szülők sírva hagyták el a kórházat, miután találkoztak a kislánnyal. “Azóta sem hallottunk róluk, de talán jobb ez így” – mondja Christina, majd hozzáteszi, ma már semmiért sem mondana le kislányáról.

Meglátták leendő gyermeküket – sírva rohantak el a kórházból az örökbefogadó szülők

“A sors akarta, hogy mi ketten együtt maradhassunk, épp ezért egy cseppet sem neheztelek arra a házaspárra” – vallja be, majd hozzáteszi, az orvosok szerint lánya épp olyan életet élhet majd, mint bármelyik kortársa. 

Olvass még többet örökbefogadás témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top