Család

Tragédia: Kilenc gyermek veszítette el édesanyját – nehéz körülmények között élnek

Kilenc gyermek vesztette el édesanyját Hajdúdorogon, amikor az asszony váratlanul elhunyt. Az apuka most egyedül neveli őket. A mérhetetlen fájdalom mellett sajnos komoly anyagi nehézségekkel is szembe kell nézniük

 Alig több, mint két hónapja született Ágnes és László kilencedik gyereke. A tizenegy tagú család egyszerűen, de nagy szeretetben élt, ám nemrég óriási tragédia történt. A 38 éves Ágnes váratlanul meghalt, az egyik reggel egyszerűen nem ébredt fel. Tüdőembóliát kapott. Mint később kiderült, szívkoszorúér-szűkülete is volt. Megelőzhető lett volna a baj, ha észreveszik és kezelik, de a terhesgondozáson sosem került elő a probléma.

László egyedül maradt a kilenc gyerekkel. Bár a főzésbe eddig is besegített, de most teljesen egyedül van, a gyerekekről való gondoskodás és a háztartás teljesen kitölti az idejét, így a munkára is kevesebb jut. Egyébként lovakkal foglalkozik, abból volt gyűjtött pénzük, amit azonban a temetés költségei mind elvittek. Most napról napra élnek a legkisebb gyerek tápszere mellett, nehezen jut étel a többieknek is, másra pedig már végképp nem marad. “Még soha nem volt olyan, hogy ne tudjak valamelyik gyerekemnek egy szál virágot vagy ajándékot adni a születésnapjára vagy névnapjára – most ez is eljött” – mondja keserűen az apuka. Ráadásul a háztartási gépeikkel is baj van, a mosógép szerelőnél, a gáztűzhelyen pedig már csak egy égő üzemel. A kertjükben pedig van egy fa, ami életveszélyes, ki kellene vágni, de arra sincs pénz – írja a Cívishír.

Fotók: White Light Photography (Dorcas Aid-Hungary Segélyszervezet)
Fotó: White Light Photography (Dorcas Aid-Hungary Segélyszervezet)

A családnak minden segítség jól jön. Tartós élelmiszerek, gyerekruhák, játékok, a tulajdonosa számára feleslegessé vált gáztűzhely vagy mosógép…

Segíteni a Cívishír szerkesztőségén keresztül lehet, részletek itt, ahol az összes elérhetőség és a gyerekek ruhaméretei is megtalálhatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top