Család

5 dolog, amit meg kell tenned egy szakítás után

Tudjuk, mennyire pocsék dolog a szakítás, de néhány dolgot muszáj megtennünk, ha szeretnénk időben továbblépni...

1. Letiltás, törlés

A közösségi média amúgy is mérgező dolog, pláne ha állandóan az exünket lessük. Tegyük szívünkre a kezünket: mind tudjuk, milyen napi 12 órában nézni valakinek a Facebook- és Instagram-aktivitását, lenyomozni az új ismerősöket, és “véletlenül” összefutni a netről kilesett helyeken. Blokkoljuk, töröljük az exet, próbáljuk távol tartani magunkat az életétől – hiszen már nem vagyunk a részesei.

2. Dobozolj!

Ugyanez a helyzet a személyes tárgyakkal: nem túl jó ötlet a szakítás után szagolgatni a pulóvereket, szóval fogjuk az összes holmit és vágjuk egy hatalmas dobozba – ott sokkal jobb helyük lesz, mint a lakásunkban szanaszét.

3. Kellemetlen ajándékok

Persze neked is lehetnek olyan ajándékba kapott cuccaid, amelyek az exhez kötődnek. Ezek – különösen akkor, ha haragosan váltatok el – nem biztos, hogy jó hatással vannak ránk. Nyugodtan szabaduljunk meg tőlük – lehet, hogy még pénzt is tudunk csinálni belőlük!

5 dolog, amit meg kell tenned egy szakítás után 

4. Tervezd meg a hónapod!

Szakítás után nincs is rosszabb, mint otthon ülni és az exünk felett keseregni. Ne hagyjuk magunkat belecsúszni az önsajnálatba: szervezzük magunknak programokat, foglalkozzunk végre a hobbijainkkal, amikre a kapcsolat mellett nem volt időnk, találkozzunk a barátainkkal!

5. Fókuszálj a munkára!

Szintén jó stratégia lehet elmerülni a munkában, ráadásul ez hosszú távon iszonyú hasznos lehet. Szívjuk fel magunkat, túlórázzunk, és még az is lehet, hogy most fogunk előrébb jutni karrierünkben!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top