Család

Levélben osztották ki barátai a gyerekéről gyakran posztoló kismamát

Talán neked is van olyan ismerősöd, aki naponta többször is posztol fotókat a Facebookon arról, mit evett, hol járt, vagy éppen mi történik a tündéri gyerekeivel. Ha a válaszod egyetértő bólogatás, akkor ez a történet érdekelni fog.

Tavaly történt, hogy egy súlyos baleset miatt egy ideig én kezeltem a barátnőm Facebook-oldalát, és egészen elképesztő volt szembesülni azzal, hogy mennyire különböző világban élünk. Míg az én falamat elborítják a hírek, a politika és az újságíró-társadalom problémái, addig az ő szemüvegén keresztül nézve sokkal békésebbek a mindennapok. Az ő falán a fő csapásirányt a gasztronómia, a DIY tippek, és főleg a kisgyerekes posztok jelentik. Mindennek köszönhetően egy sokkal szelídebb és szívmelengetőbb oldalát látja ő a világnak.

Így van ezzel valószínűleg sok más kisgyermekes édesanya is, akik közül az aktívabbak napi rendszerességgel számolnak be arról, mit evett, milyen pózban aludt, vagy éppen mit viselt az ovis farsangon szemük fénye. Egy ilyen lelkes édesanyával esett meg az alábbi történet.

Jade Ruthven az alábbi levelet kapta (egykori) barátaitól:

Nézd, Jade,

Beszélgettünk a lányokkal, úgyogy több közös ismerősünk nevében írok most neked. Az a helyzet, hogy torkig vagyunk azzal, hogy folyamatosan posztolod az életed minden apró mozzanatát, és mindent, amit a kis Abby éppen csinál. Nézd, nekünk is vannak gyerekeink, és mi is elvakultak vagyunk, ha róluk van szó, és tudod mit? Minden szülő azt gondolja, hogy az ő gyereke a világ legcsodálatosabb teremtménye. De mi mégsem toljuk ezt állandóan a többiek arcába.

Az új rugdalózója van rajta? Akkor fotózd le szépen, és küldd el a képet PRIVÁT üzenetben annak, akitől kapta. De ne mindenkinek!!! Lemászott a matracról? Kit érdekel??? Hat hónapos, NA BUMM!!!

Gondolj csak bele – ha az ismerőseid közül minden anya ezt csinálná, te is gyorsan megunnád.

Már alig várjuk, hogy visszamenj dolgozni, akkor majd biztos nem lesz ennyi időd a Facebookra.

Addyt pedig imádjuk, hiszen tüneményes – ahogy minden kisgyerek. De sok embert bosszantasz az állandó “Addy így, Addy úgy” bejegyzéseiddel. Abban reménykedtünk, hogy az első hónap után majd csitulni fog a dolog, de nem.

Vedd tudomásul, hogy nem mindenkit érdekel annyira, hogy a kis Addy mit csinál, mint téged, szóval hagyj ezzel minket egy kicsit békén.

Levélben osztották ki barátai a gyerekéről gyakran posztoló kismamát

Az érintet anyuka, érthető módon, rendesen mellre szívta a kedvesnek legkevésbé sem mondható sorokat, a levelet pedig elküldte Em Ruscianónak, aki ismert komikus Ausztráliában, és ki is tette a Facebook-oldalára a levelet, ami rendesen megmozgatta a nő több tízezres rajongótáborát.

A kommentelők nagy része védelmébe vette Jade-et:

“Ha én egy ilyen levelet kapnék, tuti, hogy öt percenként posztolnék a babámról, és tagelném rá a levél feladóit. :)”

Arra nem gondolnak a levél küldői, hogy a posztok talán nem is nekik szólnak? Lehet, hogy ennek a büszke anyukának vannak szülei, testvérei, rokonai, akik tőle távol élnek, és nagyon is díjazzák, hogy a posztok által részei lehetnek Jade és a babája mindennapjainak.”

Mi pedig azt gondoljuk a témáról, hogy akinek az ismerőse olyasmit tesz közzé a Facebookon, amire ő történetesen nem kíváncsi, az állítsa le az illető követését, és máris megszabadul a számára idegesítő tartalmaktól. Az viszont, hogy a másik ember más dolgokat tartanak fontosnak az életben, még nem jogosít fel senkit arra, hogy páros lábbal taposson bele az illető lelkébe.

És ti mit gondoltok a témáról? Találkoztatok már hasonló esettel?

 via

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top