Család

“Emlékezzen, mi csak feketéket ölünk!”

Azzal próbált megnyugtatni egy fehér bőrű nőt a vele szemben intézkedő rendőr, hogy nem fogja lelőni, hiszen ők csak "fekete embereket" ölnek. A megdöbbentő videót most hozták nyilvánosságra.

Most hozták nyilvánosságra azt a felvételt, amin egy éppen intézkedő amerikai rendőrjárőr hallható, miközben arról próbálja meggyőzni az igazoltatott nőt, hogy nem fogja lelőni, mert nem fekete. “Emlékezzen, csak feketéket ölünk!” – mondja a videóban a rendőr.

Ezt olvastad már?

Így ne legyél rasszista!

Ez is érdekelhet Megnézem

A felvételt tavaly rögzítette egy Georgia államban szolgálatot teljesítő rendőr testkamerája, aki ellen azóta is eljárást folytatnak. A rendőr munkaviszonyát a vizsgálat idejére felfüggesztették.

– Figyeljen rám. Hívja fel azt az embert, aki jönne önért, és mondja meg neki, hogy nem kell jönnie. Rendben? Hívja fel. Beviszem az őrsre, és elvontatjuk az autót.

– Nem hívok senkit, ha nem nyitja ki az ajtót.

– Miért? Használja a telefonját, ott van az ölében!

– Nem akarom sehova tenni a kezemet, sajnálom, túl sok videót láttam, ahol a rendőrök…

– De maga nem fekete! Emlékezzen: csak feketéket ölünk. Igen, mi csak feketéket ölünk, ugye? A videókon, amiket látott, lőttek agyon rendőrök fehéreket? Ugye hogy nem?

CNN

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top