Család

Így segítenek a rászoruló gyerekeknek a Centrál Színház színészei

Lassan hagyománynak számít már a Centrál Színházban, hogy november végén adományokat adnak a rászoruló családoknak az Élelmiszerbankkal együttműködésben.

Idén novemberben a Centrál Színházban három estén keresztül négy előadást is jótékonysági előadásként hirdettek meg. Az előadásokra látogató vendégek előre elkészített csomagokat vásárolhattak, melyek a kókuszgolyó összetevőit tartalmazták. Az adományokat szintén az Élelmiszerbank juttatja majd el a családokhoz. A három jótékonysági előadás során a színház közönsége összesen 150 darab csomagot vásárolt meg, melyből körülbelül 4500 darab kókuszgolyót készíthetnek majd a karácsonyi asztalra.

Az adománygyűjtő akciót népszerűsítő filmben szintén a Centrál Színház színészei, Pokorny Lia, Puskás Tamás és Pálfi Kata szerepelnek.

Az adománygyűjtő akció központi motívuma idén az ünnepi vacsora, hiszen az adományok nélkül sok család asztalára nem kerülhetne ünnepi étel e segítség nélkül. Ezért aki bármekkora adománnyal segíti az Élelmiszerbankot, gyakorlatilag vendégül lát egy családot az ünnepi asztalnál.

A színészek is vendégül láttak rászoruló gyerekeket, közösen készítették el az ünnepi ebédet és a kókuszgolyót, együtt díszítették fel az ebédlőt, és megvendégelték a gyerekeket.

Évek óta november utolsó hétvégéjén rendezi meg a CIB Bank és az Élelmiszerbank közös adománygyűjtő akcióját, amellyel tartós élelmiszert gyűjtenek. Az adományokból az Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül juttat csomagokat a rászoruló családoknak.

Az akcióhoz a Centrál Színház színészei is évről évre csatlakoznak, segítenek önkéntesként az adománygyűjtésben, és az akciót népszerűsítő kampányban is részt vesznek immár harmadik éve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top