Család

Sztrájk lehet a mentőknél

Rossz munkakörülményekre, eszközhiányra, változatlan fizetésre panaszkodnak a mentők. Az érdekképviselet szerint a sztrájk lehet a megoldás.

A sztrájktól sem riadnak vissza a mentők, ha nem rendezik érdemben a bérüket, és nem javulnak a munkakörülmények – közölte a Hír TV.

A csatornának egy János nevű szakápoló azt mondta, hogy a bejelentett béremelések ellenére nem lát változást a bérpapírján. Mióta a mentőszolgálatnál dolgozik, összesen 20 ezerrel nőtt a fizetése, de tíz év alatt.

Elmondta azt is, hogy minden autón kellene lennie vérnyomásmérőnek, de sok régi, nem működik, lyukas, vagy nincs beállítva. Vércukormérőből és vérnyomásmérőből is sokan a sajátjukat használják.

A mentők átlagosan 120-150 ezer forintot keresnek, a többségük máshol is dolgozik, hogy el tudja tartani a családját. Egy korábban szakápolóként dolgozó férfi arról beszélt, hogy túlterheltek a mentők.

Az érdekképviseletek szerint a sztrájk lehet a megfelelő eszköz. Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke azt mondta, az emelés akkor lenne valós, ha az egészségügyi béremelés követné a mindenkori bérminimum szintjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top