Család

Saját spermáját használta fel az orvos a megtermékenyítéshez

A szülőknek fogalmuk sem arról, hogy a donor a nőt kezelő orvos lesz, ráadásul a lányuk számára csak most derült ki, hogy más a biológiai apja, mint akit eddig annak gondolt.

Beperli a család azt a termékenységi specialista orvost, akiről kiderült, hogy a nyolcvanas években a saját spermáját használta a megtermékenyítéshez.

A 36 éves Kelli Rowlette úgy jött rá a példátlan visszaélésre, hogy elküldött egy DNS-mintát a a leszármazástannal foglalkozó Ancestry.com weboldalnak. Kiderült, hogy nem az a biológiai apja, akit addig annak gondolt. Ám ekkor még csak azt hitte, hogy valami hiba csúszott a vizsgálatba.

Ekkor a nő szülei bevallották, hogy annak idején gondjuk volt a gyermeknemzéssel, ezért felkerestek egy termékenységi klinikát. Az alacsony spermaszám miatt pedig beleegyeztek abba is, hogy az apa spermáján kívül egy donorét is felhasználják.

Még azt is kikötötték, hogy a donor legalább 180 centi magas egyetemi hallgató legyen. Arról azonban fogalmuk sem volt, hogy a donor maga az orvos, Gerald Mortimer lesz, erről a doktor a szülők beleegyezése nélkül döntött.

A család most beperelte az orvost, csalás, gondatlanság és szerződésszegés gyanújával.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top