Család

Egy hónapon belül kétszer próbált öngyilkos lenni a 12 éves fiú az iskolai zaklatás miatt

Az ausztrál fiú most videóüzenetben kérte zaklatóit, hogy hagyják őt végre békén.

„Briannek hívnak. 12 éves vagyok. Egész életemben piszkáltak. Azt szeretném, ha vége lenne, ha végre békén hagynátok” – mondja videóüzenetében a 12 éves ausztrál kisfiú, Brian Birchall, aki az elmúlt hónapban kétszer próbált véget vetni az életének az iskolai zaklatások miatt.

Brian vasárnap a Channel 10 The Project című műsorában őszintén elmesélte, hogy az elmúlt hét évben hét különböző iskolának volt a tanulója, de sehol sem érezte igazán jól magát. „Mindenhol piszkálták őt, főleg a hajszíne miatt” – ezt már a fiú édesanyja, Patrina mondja, aki Brian két öngyilkossági kísérlete után úgy döntött, kiveszi őt az iskolából.

iskolai zaklatás bántalmazás öngyilkosság kétségbeesés

Kép forrása: Daily Telegraph

A zrikálás mindig a vörös hajammal kezdődik… Aztán az osztálytársaim elkezdenek csúfolni, amiből veszekedés, vagy ami még rosszabb, verekedés lesz. És ez így megy mindenhol újra és újra és újra” – panaszolja Brian, akit 2017 nyarán, iskola után hat idősebb fiú körbe vett és csúnyán megvert. „Ekkor voltam utoljára iskolában. Azóta nem.”

 „Néhány nappal az eset után a 12 éves öcsém úgy döntött, eldobja magától az életét. Szerencsére sikerült megakadályozni az öngyilkosságot, ám azt nem, hogy egy hét múlva újra megpróbálja a dolgot. Valami nagyon nincs rendben a világgal, ha egy 12 éves ilyen elkeseredett lépésre szánja el magát” – mondja Murray Benton, Brian bátyja, aki minden tőle telhetőt megtesz, hogy öccse végre normális életet élhessen.

iskolai zaklatás bántalmazás öngyilkosság kétségbeesés

Kép forrása: Daily Telegraph

Sosem lesz az iskola bohóca, akit minden szünetben legalább 50-en vesznek körbe, de legalább néhány barátja lehetne. Kezdetnek már ez is bőven elég lenne” – mondja, majd hozzáteszi, tisztában van vele, hogy ahhoz, hogy barátkozhasson, öccsének iskolába kellene járnia.

„Az egyik srác, aki korábban megverte őt, háromnapos felfüggesztést kapott, de most már újra járhat suliba, mintha mi sem történt volna. Szülőként rettenetes helyzetben vagyok az iskolai zaklatás miatt: nem tudom, hova fordulhatnék. Pontosan tudom, hogy egy új iskola nem oldja meg a helyzetet, a rendőrséghez sem fordulhatok. Mit tehetnék? Hogyan segíthetnék a gyerekemnek, aki inkább eldobja az életet, mint hogy bemenjen a zaklatói közé?”

Brian bátyja Fight the Good Fight Against Bullying néven kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet az olyan nehéz helyzetben lévő gyerekekre, akiket ilyen-olyan formában zaklatnak az iskolában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top