Család

Az 5 legnagyobb hiba, amit a férfiak elkövetnek a párkapcsolatban

Mitzi Bockmann életmód-tanácsadó tapasztalatai szerint ez az 5 legfontosabb hiba, amit el kellene kerülni a férfiaknak ahhoz, hogy boldogabb nők legyenek mellettük.

1. Amikor a férfi nem mondja meg pontosan, mit szeretne

Ha a nő megkérdezi, hogy vacsorára olaszos vagy kínai ételt szeretne a férfi, vagy hogy el akar menni péntek este bulizni, vagy inkább maradna vele otthon, akkor a férfi leggyakrabban csak vonogatja a vállát, és annyit mond, hogy mindegy neki. Pedig a nő nem azért tesz fel kérdéseket, hogy addig se maradjon csendben, hanem mert érdekli a férfi véleménye. Ugyanis a látszat ellenére egyáltalán nem akar mindenért felelősséget vállalni, és minden apró döntést egyedül meghozni.

Úgyhogy ha a nő kérdez, akkor mondd el pontosan, mit szeretnél, így lesztek egy csapat.

2. Amikor a férfi nem szól rá a nőre

Mindenkinek vannak rossz napjai, amikor morcos, undok, és felesleges dolgokon veszekedik a párjával. A nő általában kikéri magának, ha a férfi viselkedik így vele, de a férfi inkább csak meghúzza magát, és kivárja a vihar végét. Pedig a nőnek is tudnia kell, hol vannak a férfi határai, hogy mennyi veszekedés és hiszti fér bele, mert ha csak lenyeli a pasi a frusztrációját, akkor előbb-utóbb robbanás lesz belőle, és fogja magát, aztán lelép.

Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát, ha nem tetszik, ahogy viselkedik a nő, szólj neki, csak akkor tud változtatni, és akkor tud tisztelni téged.

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

3. Amikor a férfi üzenetekkel bombázza a nőt, majd eltűnik

Alapvetően a randizás időszakában fordul elő ez a probléma. A férfi egy ideig annyira lelkes, hogy reggelente az első dolga, hogy írjon a nőnek, aztán egyik napról a másikra teljesen eltűnik. Ezzel persze mérhetetlen frusztrációt okoz a nőnek, aki ott áll, és nem érti, mi történik. Nyilván elkezd kombinálni, nyilván a legrosszabbra gondol, pedig sok esetben nincs mögöttes tartalom, csak épp nem ér rá a férfi, amit elfelejt közölni a nővel.

Ha tudod, hogy elfoglalt leszel aznap, és már hozzászoktattad a nőt a gyakori üzengetéshez, akkor írd meg neki, hogy nem leszel elérhető egy darabig, hogy ne hozd rá a frászt.

4. Amikor a férfit kizárólag a hobbija érdekli

A nő örül, ha a férfi szenvedélyesen szereti a hobbiját, de az már az őrületbe kergeti, ha folyton csak erről a hobbiról hallgat nagy monológokat. Például ha a férfi odavan a biciklizésért, a nő támogatni akarja benne, mert szeretné, ha a párja jól érezné magát a bőrében, de azt már nehezen viseli, ha a férfi mindent alárendel – beleértve a nőt is – a biciklizésnek.

Legyen hobbid, persze, de ne ez álljon az életed középpontjában, mert különben a nő végül feláll és elsétál, miközben boldog életet kíván a hobbiddal.

5. Amikor a férfi duzzog, mert a nőnek vannak fiú barátai

Ez fordítva is gyakran előfordul, hogy a nő hisztizik, ha megtudja, hogy a férfinak vannak lány barátai. Pedig mindkét nemnek tiszteletben kellene tartania annyira a párját, hogy meghagyja neki a szabad barátválasztás jogát. A féltékenység ilyen esetekben önbizalomhiányról árulkodik, úgyhogy nem barátságokat kell megszakítani, hanem mindenkinek magába kell néznie, hogy mire olyan féltékeny tulajdonképpen.

A nőnek, ahogy a férfinak is, szüksége van barátokra, legyenek bármilyen neműek. Tartsd tiszteletben a barátságait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top