Család

Ketyegő bombán ültek a veronai buszbaleset áldozatai

A szakértői vizsgálat újabb szabálytalanságokat tárt fel a busz műszaki állapota kapcsán. A szülők pert terveznek az üzemeltető cég ellen.

Újabb súlyos szabálytalanságokat tárt fel a legújabb szakértői vizsgálat a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset kapcsán. Erről az egyetlen lányát, a 15 éves Flórát elveszítő édesapa beszélt a Blikknek. Azt mondta, felszállni sem engedik a gyerekeket, ha tudják, hogy „ketyegő bombán” ülnek.

A szakvéleményből kiderült, hogy már az autóbusz honosítási vizsgájánál is kozmetikázták az adatokat, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen.

Egy szerelő pedig bevallotta, hogy évek óta folyt az üzemeltető cégnél a póttartályok illegális beépítése. A szerelésnél több alkatrész alkalmatlan volt, de az a legelképesztőbb, hogy a póttartályt sima spaniferrel rögzítették.

Az édesapa úgy gondolja, nem ezek voltak a tragédia kiváltó okai, de ha a busz tökéletes műszaki állapotú, talán kevesebb fiatal halt volna meg.

A magyar hatóságok egyelőre nem indítottak hivatalból eljárást a buszt üzemeltető cég ellen. Ha ez később sem történik meg, akkor a hozzátartozók tesznek feljelentést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top