Család

A köntös megkötőjével szorították el a köldökzsinórt

Autóban szült a kismama, mivel nem értek be vele időben a kórházba. Az informatikus férj kénytelen volt szülészorvossá átlényegülni, de remekül helytállt.

Az angliai Norfolkban élő Edward Johnson számára bekövetkezett az, ami minden apuka rémálma: várandós párjukkal nem jutnak el időben a kórházba, és az autóban kell levezetni a szülést.

Edward, egy szoftverfejlesztő cég igazgatója már úton volt terhes feleségével, Victoriával a norwichi kórház felé, ám a kismamánál a vártnál előbb indult be a szülés. Elfolyt a magzatvíz a kocsiban, és már úton volt a baba, pedig még jó 10 percre voltak a kórháztól. Belátták, nem érnek oda időben, és kénytelenek lesznek az autóban levezetni a szülést.

Rettenetes volt a gondolat, hogy egyszerre legyek a helyzet ura és a nyugodtság szobra, hogy minél jobban megnyugtassam az ijedt feleségemet, miközben én is totál rémült voltam” – vallotta be utólag az apuka.

Edward félreállt, pont egy mező mellé, és kénytelen volt egyik pillanatról a másikra szülészorvossá „átvedleni”, miközben fogalma sem volt, mit kell csinálni. „Két percig pánikoltunk, majd beláttuk, hogy ezt nekünk kell egyedül megcsinálni” – mesélte a férfi, aki egyik kezével folyamatosan hívta a mentőszolgálatot, de nem sikerült kapcsolatba lépnie velük. Amint ez idővel összejött, azonnal mentőt kértek, de a mentősök már csak a szülés végére tudtak odaérni. Addig pedig a férjnek kellett levezetnie a szülést. 

Amikor a köldökzsinór elkötésére került sor, Edward igazán kreatív volt: az autóban talált köntös megkötőjével szorította el.

Neje fájdalmai ugyan a kórházba indulás előtt 2 óra 45 perccel kezdődtek, de a magzatvíz elfolyását követően 10 percen belül már világra is jött a kislányuk. Ahogy lezajlott az autós szülés, a mentőautó is befutott, és 24 órás megfigyelésre kórházba vitték az anyát és a kisbabát – aki a házaspár második kislánya –, de a rákövetkező napon már haza is mehettek. Az újszülött kislány az Edith Lily nevet kapta.

Azt hiszem, apaként az életem legemlékezetesebb pillanata, hogy én foghattam meg elsőként a kislányomat. Nem tudtuk hátradönteni az anyósülést, amin a feleségem ült, így nekem kellett elkapni az előbújó csöppséget” – tette hozzá.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top