Család

Nem engedte elválni a bíróság a boldogtalan házasságban élő asszonyt

Hiába boldogtalan a házasságod, a brit törvények szerint ez még nem ok arra, hogy elválj. Emiatt egy angol nyugdíjas asszonynak még legalább 2 évet kell várnia, hogy megszabadulhasson férjétől.

Tini Owens és férje, Hugh 1978 óta házasok. Az elmúlt negyven év alatt házasságuk megromlott, elhidegültek egymástól, emiatt a 68 éves asszony már 2015-ben megpróbált elválni férjétől, de a brit törvények ezt nem teszik lehetővé.

Nagy-Britanniában ugyanis a válást, amennyiben nem közös megegyezéssel történik, csak akkor lehet kimondani, ha egyértelműen bebizonyosodik a kapcsolat megromlása, és az, hogy ez a másik fél hibájából történt.

Tini Owens már a legfelső bíróságnál is próbálkozott, hogy bizonyítsa, férje miatt boldogtalan a házassága, de eddig mindig sikertelenül járt. Hugh nem akar válni. Azt állítja, ha egyáltalán meg is romlott a kapcsolatuk, az a nő hibája, mert biztos viszonya volt, vagy „unatkozik”.

A legfelsőbb bíróság ítészei is vonakodva hozták meg döntésüket az ügyben. Azt mondják, ahogy a parlament által hozott törvény az, ami szerint egy „szörnyen boldogtalan házasság” nem elégséges indok a válás kimondására, úgy a parlament dolga a rossz törvények megváltoztatása is.

Az asszony már 2015 óta külön él nyolcvanas éveiben járó férjétől, így már csak három évet kell várnia, hogy a bíróság kimondhassa a válást, ugyanis ötévnyi különélés után közös ez megegyezés nélkül is lehetséges.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top