nlc.hu
Család

11 éve nem tud elválni a férjétől egy magyar nő

Hiába szeretne, 11 éve nem tud elválni a férjétől Tímea

Tímea és férje bontópere még 2012-ben kezdődött, és azóta sem sikerült pontot tenni a házasságuk végére.
Bírói kalapács válófélben lévő szülők előtt

A Blikk számolt be arról az esetről, melyben a pár számára a nem lenne boldogító az igen helyett, mégsem mondja ki egyik bíróság sem a válásukat. A végtelenül hosszúnak tűnő per miatt a két fél egymást okolja, de Tímea szerint a bíróságoknak is szerepe van abban, hogy még mindig itt tartanak.

A válóper tegnap folytatódott a Budapest Környéki Törvényszéken.

„11 éve nem tudunk elválni! 2012 nyarán indult el a válóperünk, miután egy évtizednyi házasság után a férjem magatartása megváltozott, és beadatta velem a bontóperi keresetet. 2012 őszén a köztünk kialakult áldatlan állapotok miatt elhagytam a közös otthonunkat, így a férjem birtokába került a közös vagyon az ő külön vagyonával és a személyes holmijával együtt. Kérvényeztem a lakhatást, amelyet azóta többször is megtettem, de abban azóta sem jártak el, vagyis több mint tíz éve voltaképpen »hajléktalanságban« tartanak, pedig több közös ingatlanunk van” – részletezte a lapnak Tímea.

„Az elsőfokú bíróság felbontotta ugyan a házasságunkat, de az ítéletet másodfokon hatályon kívül helyezték, és arra utasították az első fokot, hogy a lakhatás tekintetében hozzon új határozatot. Ez még nem történt meg. Előfordult, hogy a fellebbezésemet a bíróság nem küldte meg a másodfoknak, több tárgyalást el is napoltak, mert az ellenfeleim nem jelentek meg” – folytatta az asszony.

Tegnap aztán nem várt fordulat állt be az ügyben: a bírói tanács hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság ítéletét, és arra kötelezte a Gödöllői Járásbíróságot, hogy újra folytassa le az eljárást. Azzal együtt, hogy hangsúlyozták az élet- és vagyonközösség fennállását, vagyis mindent elölről kell kezdeniük!

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top