Család

Edzőtársa fojthatta meg a 17 éves magyar birkózót

Másfél évvel ezelőtt meghalt egy 17 éves magyar birkózó, családja azóta sem képes feldolgozni a tragédiát. A fiatal a szőnyegen lelte halálát, édesanyja állítja, gyakorlás közben megfojtották a fiukat.

György szülei máig úgy élnek, mintha fiuk még mindig köztük lenne: szobáját érintetlenül hagyták, ajándékot vesznek a születésnapjára, üzeneteket küldenek a telefonjára. És minden erejükkel azon vannak, hogy kiderítsék, mi okozta a tragédiát – írja a Blikk.

A fiú édesanyja, Henrietta tavaly januárban kapta a hívást az edzőtől, hogy rohanjon, mert a gyereket újraélesztik. A mentők két órán keresztül küzdöttek az életéért, de hiába.

A szülők szerint György halálát az úgynevezett vasgyári fogás okozta, amelyet az edzésen gyakorolt egy társával. Ennél a fogásnál az egyik birkózó a földre viszi a másikat, majd az ellenfél karját annak nyakához szorítja. Ez harcképtelen állapotot okoz.

Ez egy veszélyes elem, többször felülvizsgálták. Az akkor ott lévők közül többen jelezték, hogy a gyerek az új fiúval ezt csinálta a tragédia előtt. A boncolási jegyzőkönyvben is az áll: a nyak leszorítása folytán fellépő reflexes szívhalál következtében halt meg

– mondta az anya.

Eddig feljelentés hiányában nem indult rendőrségi eljárás, ezért a szülők most feljelentést tettek. Ezt első fokon elutasították, ám másodfokon elrendelte a nyomozást a főügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top