Család

Elhunyt szerettük hamvaiból és ruháiból készít plüssmackókat a gyászoló családoknak

A walesi anyuka szerint az emléktárgyai sokat segítenek abban is, hogy az árván, félárván maradt gyerekek eleinte könnyebben el tudjanak aludni.

Csak segíteni akarok az embereknek” – állítja a 4 gyermekes Elisabeth Barker, aki az elhunytak ruhadarabjaiból készít tedimackókat és párnákat. Sőt a megrendelők kérésére akár még a szeretteik hamvait is beleteszi a plüssállatba.  

Sose kérdezem, hogyan halt meg az illető, a legtöbben szoktak fotót küldeni róluk. Kérésre mackókba és párnákba helyezem a hamvakat” – magyarázta a walesi anyuka, akihez, mióta elindította a vállalkozását, szinte naponta futnak be megrendelések. Elmondása szerint már mindenféle ruhadarabbal volt dolga a katonai egyenruhától egészen a nyakkendőkig.


 „Egyszer egy hölgy az elhunyt férje regattatrikójából kért mackót, meghagytam a zsebét, így írhat leveleket, és belerakhatja. Máskor pedig egy kisfiún segített a plüssjáték, mert a nagyapja halála óta gondjai voltak az iskolában, de amint megkapta a mackót, teljesen helyrerázódott a gyerek” – mesélte Elisabeth, aki élete végéig szeretné gyártani ezeket az emléktárgyakat. „Felbecsülhetetlen értékűek a gyászolók számára, és ha átölelik a mackókat, sokat segít számukra” – hangsúlyozta.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top