nlc.hu
Család
Haldoklik a kétgyerekes édesapa, előre megírja fiai születésnapi üdvözlőlapjait

Haldoklik a kétgyerekes édesapa, előre megírja fiai születésnapi üdvözlőlapjait

Minden egyes lapon megoszt majd velük egy-egy kedves emléket.

Joe Hammond büszke édesapa, két gyönyörű, egészséges kisfia van. Tom hatéves, Jimmy pedig most lesz kettő. Joe mégsem láthatja felnőni őket: halálos motoneuronbetegsége miatt egy, legfeljebb két éve van már csak hátra. Nem láthatja majd, ahogyan befejezik az iskolát, nem lehet majd ott, amikor megházasodnak, amikor gyerekeik születnek. Joe ezért most mindent meg szeretne tenni azért, hogy nyomot hagyjon gyermekei életében. Elhatározta, hogy mindkettejüknek ír egy-egy születésnapi üdvözlőlapot, egészen a 18. születésnapjukig. Összesen 33 üdvözlőlapról van szó, amelyek idősebb fia első cipőjének dobozában várják majd, hogy eljöjjön az idejük.

GoFundMe

A haldokló férfi a The Sun hasábjain osztotta meg érzéseit.

A betegségem miatt már most el kell búcsúznom a fiaimtól – és mindattól, amit együtt csináltunk. Ahogyan bunkert csináltunk a paplanból reggelente, vagy ahogyan Tom belém kapaszkodott, amikor úszni vittem. És még ennél egyszerűbb dolgoktól is: ahogyan egy orra esés után felsegítettem őket, vagy ahogyan segítettem nekik kikanalazni a főzeléket.

A betegségéről így írt:

Amikor megszólalok, egy pillanatra elgondolkozom, ki ez az ember, aki így suttog. Amikor a tükörben meglátom magamat a kerekesszékben, elgondolkozom, ki ez a férfi. De bármennyire is megrázóak ezek a változások, valójában nem a leépülésem jelenti a valódi veszteségemet. Az én veszteségem a jövőben van: egy csendes jelenetben, ahogyan egy anya és két kisfia kiviszi a szemetet, ahogyan vásárolnak, ahogyan főznek a konyhában. Furcsa belegondolni, hogy amit gyászolok, még meg sem történt.

Joe végül leült egy barátjával, aki szintén korán elveszítette az édesapját. Ő azt mondta neki, hogy számára mindig a születésnapok voltak a legnehezebbek: akkor érezte leginkább, mennyire hiányzik neki az apukája. Ekkor határozta el, hogy előre megírja a születésnapi kártyákat, és minden egyes üdvözlőlapon megoszt velük egy-egy kedves emléket. Ennél nagyobb ajándékot nem is adhatna nekik.

De máshogy is gondoskodik róluk: közösségi finanszírozással gyűjt pénzt nekik, hogy akkor se legyenek anyagi gondjaik, amikor ő már nem lesz. Ha szeretnél adakozni, erre a linkre kattintva teheted meg.

GoFundMe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top