Család

56 éves, Down-szindrómás férfivel kényszerítették házasságba a 16 éves leányanyát

Egy emberi jogi szervezet lépett fel a házasságba kényszerített kiskorú érdekében.

Egy gazdag családból származó, ám mentálisan instabil, Down-szindrómás, 56 éves férfihez kényszerítettek hozzá szülei egy 16 éves éves lányt a nigériai Anambra államban. A tinilánynak már van egy gyermeke egy másik férfitól, akit leányanyaként nevelt, a családja pedig rendkívül szegény, ezért mondtak igent az elrendezett házasságra.

(Fotó: Prince Gwamnishu Emefiele Harrison/Facebook)

Az esküvőn készült képek január végén kerültek fel a Facebookra.  A Behind Bars Rights emberi jogi szervezet ennek nyomán akcióba lépett a lány kiszabadítása érdekében. Aktivistáik Ozubuluba utaztak, ahol először a férj családjával, illetve a helyi közösség tagjaival próbáltak beszélni, akik azonban nem voltak hajlandók szóba állni velük. Ezek után a lány szüleit is felkeresték, akik szintén nem voltak együttműködőek. Édesapja annyit kérdezett, miért foglalkoznak a lányával, akit kiházasítottak egy olyan családba, amelyik képes gondoskodni róla.

Mindezek után, a begyűjtött információk birtokában a szervezet bejelentette az ügyet a rendőrségen.

A lányt végül múlt szombat éjszaka kiszabadították, és átadták Anambra Állam- és Gyermekügyi Minisztériumának.

A minisztérium közölte, hogy foglalkoznak az esettel, és több személlyel, illetve szervezettel is együttműködnek a gyors megoldás érdekében. Kapcsolatba léptek az érdekelt felekkel, a lány családjával, illetve a rendőrséggel és az emberi jogi aktivistákkal is.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top