Család

Alaposan kiköltekeznek a magyar szülők húsvétkor

Egy friss felmérés szerint átlagosan több mint ötezer forintot költünk ilyenkor ajándékokra. Főleg a kreatív és a szabadtéri játékok, sporteszközök a menők.

A Regio Játék felmérése szerint húsvétkor átlagosan valamivel több mint ötezer forintot költenek a magyar szülők ajándékokra. „Jellemzően kreatív és fejlesztő, illetve szabadtéri játékokat, továbbá sportszereket vásárolnak idén a családok, de népszerű választás az építő- és a társasjáték, valamint a kisautó is” – mondta Gyaraki Dávid, a cég marketingvezetője.

Fotó: Unsplash

A megkérdezettek 54 százaléka inkább személyesen, 46 százaléka pedig webáruházban vásárol. „Az éves forgalmunk nagyjából 12 százalékát adó húsvéti időszakban is igaz, hogy az online vásárlás kiadósabb, mintegy 8000 forint az átlagos kosárérték, ezzel szemben az áruházban 5700 forintot költenek egy alkalommal a vásárlók” – magyarázta Gyaraki Dávid.

A Regio Játék előrejelzése szerint április 13-án lesznek legtöbben a játékáruházakban, de a nagypéntek előtti pár napban is komoly rohamra lehet számítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top