Család

Zsúfolt vonaton született meg a kisbaba

Az utasok segítettek a szülésnél – szerencsére volt köztük orvos és nővér is.

Utasokkal teli elővárosi vonaton hozta világra gyermekét egy nő Írországban – számol be a Mirror.

Noha még sosem ültünk rajta, meg merjük kockáztatni, hogy a Galwayből Heustonba közlekedő járat pont annyira ideális helyszín a szüléshez, mint bármelyik másik vonat a világon, azaz semennyire, ennek ellenére ez a történet happy enddel végződik, ugyanis a népes utazóközönség és a személyzet egy emberként sietett a vajúdó nő segítségére: leválasztottak neki egy részt a vonatból, az ajtókat lezárták, az ablak elé pedig a személyzet tagjai lepedőt tartottak, hogy a lehető legnyugodtabb környezetben lehessen. Közben az utasok közül előkerült egy orvos és egy nővér is, így szakszerű asszisztenciában sem volt hiány.

Vonat a dublini pályaudvaron (Képünk illusztráció. Fotó: William Murphy / Wikipedia)

Az egészséges kislány végül Kildare állomásnál jött világra, ahonnan 80 perc után a mentők kórházba szállították őt és az édesanyát. A vonat utasainak nagy része a Backstreet Boys dublini koncertjére igyekezett, de a beszámolók szerint senki nem háborgott a késlekedés miatt, sőt a baba érkezését óriási üdvrivalgással ünnepelték a szerelvényen.

A sajtó ez irányú kérdésére válaszolva az ír vasúti társaság, az Iarnród Éireann szóvivője azt mondta: noha a család személyiségi jogait tiszteletben tartják, amennyiben a szülők igényt tartanak rá, szívesen megajándékozzák az újszülöttet egy örökbérlettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top