Család

Meglepte az anyukát, ahogy autista fiával viselkedtek a repülőn

A személyzet és az utasok is nem várt módon kezelték a családot.
united airlines repülőgép

Lori Gabriel fia, Braysen Keen autizmussal él, nem beszél és pánikba esik a túlzottan zsúfolt helyeken – például éttermekben és reptereken. Ennek ellenére sem aggódott, amikor San Diegóba repültek családjával, mert a legutóbbi utat is viszonylag jól viselte a kisfiú, ráadásul Braysen apukája és annak családja is velük tartott.

Felszálláskor azonban nyugtalanná vált: sikoltott, ütötte és rúgta édesanyját, húzta a haját. A legénység megengedte Braysen apjának, hogy az ölében tartsa fiát, amíg a gép fel nem emelkedik. De amint az öveket ki lehetett kapcsolni, a kisfiú a padlóra csúszott és a középső folyosó felé rohant.

„A padló volt a kényelmi zónája. A hátán feküdt, és rúgta a padlót, amit azért csinál, hogy érezze rezgését a talpán” – magyarázta Lori.

A család félt, hogy a történtek zavarják a többi utast, akik majd ellenségesek lesznek velük, de amikor véletlenül az egyik utast rúgta meg, az csak elmosolyodott.

A légiutas-kísérők is segítettek a helyzet kezelésében: az egyik virágot rajzolt Braysennek egy szalvétára, a másik egy bábbal szórakoztatta őt. „Néhány percenként megálltak, hogy ellenőrizzenek minket” – mesélte az anyuka.

Látva, hogy Braysennek helyre van szüksége, a legénység megengedte neki, hogy takarójával elfeküdjön a folyosón, és körülötte manőverezve végezték az utasok kiszolgálását.

Később az autista fiú átszaladt az első osztályra, ahol megrúgott egy másik utast, de ő is türelemmel fordult felé. Az út végéig Braysen az első osztályon maradt, és az egyik légiutas-kísérő mobiltelefonján videókat nézett.

Leszállást követően, amikor a csomagjaikat várták, egy cetlit adott Lorinak a nő, akit a kisfiú először megrúgott. A cédulán ez állt:

Gratulálok az erődhöz. Soha ne hagyd, hogy bárki azt éreztesse veled, hogy kellemetlen vagy teher lennél. Ő egy áldás. Isten áldja meg türelmed, szereteted, támogatásodat és erőd. Továbbra is maradj szupernő. És tudd, hogy családoddal együtt szeretnek és támogatnak.

Az anyuka nagyon meghatódott, és a Facebookon mondott köszönetet a United Airlines munkatársainak és a járat 7D ülésén utazó nőnek.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top