Család

HIV-pozitív kislányt fogadott örökbe a meleg házaspár

Előttük tíz család utasította vissza a babát.

A 42 éves Damian Pighin és a 39 éves Ariel Vijarra volt az első meleg pár, akik Argentina Santa Fe tartományában összeházasodtak. 2011-ben aztán úgy döntöttek, bővítik családjukat. Beadták örökbefogadás iránti kérelmüket, majd egészen 2014-ig kellett várniuk, mire kaptak egy telefont, hogy adoptálhatnak egy kisbabát.

A kislány HIV-pozitívként született, és tíz család utasította vissza, mielőtt felajánlották Damiannek és Arielnek. 28 napos volt, amikor a házaspár először találkozott vele, és egy pillanatig sem haboztak, hogy örökbe fogadják-e.

„Ahogy megláttam, az életem részévé vált. Azonnal kialakult a kapcsolat. A karjainkban tartottuk, odaadtuk neki a cumisüveget, ő pedig tágra nyílt szemekkel, sírás nélkül nézett ránk” – mesélte Ariel.

meleg apák család

(iStock)

A kislány, akit Oliviának neveztek el, jól reagált a HIV elleni kezelésekre, és a súlya is gyarapodásnak indult. A család később jó híreket kapott: a vírust már nem lehet kimutatni a kislány szervezetében.

A família 2015-ben újabb taggal bővült, egy nő ugyanis hallott a házaspár történetéről és szerette volna, ha az ő gyermekét is ők fogadják örökbe. Ariel és Damian pedig igent mondott, Olivia testvért kapott egy másik, majdnem vele egyidős kislány, Victoria személyében.

A két férfi egy nem-állami szervezetnél dolgozik, mely pároknak segít, hogy gyerekeket fogadhassanak örökbe. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top