Család

4 jel, hogy egészségtelen párkapcsolatban élsz

Mitől jó az egyik kapcsolat, és mitől lesz egészségtelen a másik?

Amikor benne vagy egy egészségtelen párkapcsolatban, gyakran fel sem tűnik, milyen mérgező hatással van rád. Például az esztelen féltékenységet tévesen lefordítod magadban a szerelem jelének, vagy azt gondolhatod, hogy a folyamatos kritizálás igazából csak építő tanács akar lenni. Brian Hogan párkapcsolati tanácsadó ezért összeírta azt az négy jelet, amiből biztosan tudhatod, hogy egészségtelen párkapcsolatban élsz.

1. Állandóan kritizál a párod

A párod az okos, és te vagy a butácska a kapcsolatban? Kritizálja a megjelenésedet, a ruháidat? Minden döntést egyedül hoz meg, és gúnyol mások előtt? Elég beszédes jelei ezek annak, hogy nem szeretet van köztetek, hanem inkább az alávetett szerepet szánta neked a másik.

2. Nem érzed magad biztonságban

Nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg is biztonságban érzed magad, ha egészséges kapcsolatban élsz. Nem mersz a párodtól kérdezni, mert félsz, hogy megaláz? Úgy érzed, jobb, ha nem nyílsz meg előtte, mert visszaélne vele? Inkább a barátnőidhez és a családodhoz fordulsz, ha bajban vagy? Ha nem tudsz őszintén beszélni a pároddal, félsz tőle, akkor bizony nem érzed magad biztonságban mellette.

párkapcsolat egészségtelen jelek

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

3. Távol érzed magad tőle

Rendszeresen érzed azt, hogy a párodnak minden és mindenki más fontosabb, mint a veled töltött idő? Sok esetben azért távolodnak el egymástól a párok, mert az egyik vagy mindkét fél nem áldoz energiát arra, hogy ápolja a kapcsolatot. Az egészséges kapcsolatban is vannak hullámvölgyek, de ilyenkor a pár együtt dolgozik azon, hogy helyreálljon az egyensúly. Ha állandósul a távolság, akkor lehet, hogy eljárt az idő a kapcsolat felett.

4. Fontos kérdésekben nem értetek egyet

Te szeretnél házasodni, de a párod elutasítja még a gondolatát is. Ő akar gyereket, te hallani sem akarsz róla. Te inkább takarékoskodnál, ő viszont azonnal elveri minden pénzét. Ha az alapvető értékek nem egyeznek, abból nem igazán lehet jó kapcsolat, mert a szerelem azért nem képes minden szakadékot áthidalni. Inkább olyan párt keress magadnak, akivel hasonló értékek mentén tudjátok élni együtt az életet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top