Család

Kemoterápiája alatt született gyermekét ölelhette magához a mellrákkal küzdő nő

A csodababa egészségesen született, anyukája kemoterápiája novemberben ér véget.

A kaliforniai Rancho Cucamonga településen élő Jade Devisnél várandóssága alatt, még áprilisban fedezték fel az egyik legritkább típusú mellrákot, ezért a kismamának két hónapig kemoterápiát kellett kapnia. A magzatnak szerencsére nem ártott a kezelés, így az asszony egy egészséges kisfiúnak adhatott életet. Az orvosok igyekeztek csökkenteni a kockázatokat, így Bradley születése előtt egy teljes hét szünetet tartottak a kemoterápiában.

A nők számára biztonságosabb a kezelés a terhesség második és harmadik trimeszterében –  szögezte le a nő onkológusa. Dr. Gayathri Nagaraj azt is elmondta: „Három ciklusban kapott kemót a terhesség második és harmadik trimeszterében. Egy teljes hét szünetet tartottunk, hogy biztonságosan világra tudja hozni Bradley babát. Most pedig befejezi a kemoterápia fennmaradó részét.”

Jade a jövő hónapban megkezdi a sugárterápiát, és novemberben fejezi be a kemoterápiát. Azt mondta, nagyon várja, hogy gondozhassa kisfiát, és visszatérhessen kedvenc hobbijához, az úszáshoz.

A mellrákkal küzdő anyuka azt tanácsolja a többi nőnek, hogy azonnal forduljanak orvoshoz, ha mellükben szokatlan fájdalmat éreznek.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top