Család

Újabb szívszorító örökbe adási ügy: túl idős a nagymama, hogy nevelje az unokáját

Örökbe adnák Kincsőt, akár külföldre, akinek másfél éves húgát szülei halálra éheztették három éve Gyöngyösön. Így elképzelhető, hogy nagymama és unokája soha többé nem látják majd egymást.

A gyöngyösi házaspár kisebbik lánya, a másfél éves Kiara 2016. május 19-én halt éhen, mert szülei nem látták el rendesen. Az idősebbik gyermeket, Kincsőt ezt követően azonnal kiemelték a családból, az anyát jogerősen 18, az apát pedig 15 év börtönbüntetésre ítélték. A gyerekek nagymamája, a 83 éves Irénke néni a Blikknek elmondta, Kincső azóta nevelőszülőhöz került, ő pedig minden második szombaton látogathatja őt az egyik közeli kisvárosban.

Hétfőn azonban a nagymama Kincső nevelőszüleitől megtudta, örökbe akarják adni az unokáját, akár külföldre, így elképzelhető, hogy soha többé nem látják majd egymást. Irénke néni hiába nyújtott be kérelmet, hogy örökbe fogadnák a kislányt, a hatóságok visszautasítottak a korára hivatkozva, miután a törvény valóban kimondja, hogy a gyerek és az örökbe fogadó szülő közt között maximum 45 év lehet a korkülönbség. Ettől függetlenül arra is van törvényi lehetőség, hogy nagyszülő és unokája tartsák a kapcsolatot egymással.

Most Kincső 21 éves mostohabátyja, majd 17 éves gimnazista mostohanővére döntött úgy, hogy magához venné a lányt. Egyelőre itt tart az ügy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top