Család

21 év alatt életében először szólalt meg az autista fiú: ezt kérdezte

David anyukája a Twitteren osztotta meg, hogy autista fia milyen megható kérdést tett fel, amire a Twitter rengeteg felhasználója válaszolt hatalmas szeretettel.

A 21 éves floridai David Blochot 5 éves korában diagnosztizálták autizmus spektrumzavarral, továbbá egy speciális immunhiányos állapotot is megállapítottak nála, melynek következtében nem mehet más gyerekek közelébe, illetve a zárt tereket, köztük a repülőtereket és a színházakat is kerülnie kell. David így iskolába sem járhat, egy saját otthoni, egyben kórházi rendszer segítségével tanul. Ezért a fiúnak barátai sincsenek, egyedül a szüleivel és a kórházi személyzettel találkozik.

Miközben David egyáltalán nem beszél, anyukája állítása szerint kedden életében először megszólalt, és feltett egy kérdést az anyukájának. A fiú épp focit nézett a televízióban, amikor váratlanul azt mondta: 

„Szeret valaki engem?”

Miután az anyuka a Twitteren megosztotta a történetet, több mint 75 ezer lájkot kapott a posztra, és több ezren írtak nekik támogató üzenetet, válaszolva a kérdésre: igen, David, nem vagy egyedül, szeretünk téged!

Néhány példa a kedves üzenetek közül:

„David, a nevem Ross. Ő itt a 7 éves fiam, Lincoln, aki szintén autista. Mindketten szeretnénk a barátaid lenni!”

„Mondjátok meg Davidnek, hogy nagyon szeretjük!”

„A legidősebb fiam is autista, és a válasz igen. A legtöbb ember sokkal elfogadóbb lenne, ha többet tudnánk az autizmusról.”

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top