Család

Repülőtéren alvó hajléktalan volt, nemsokára repülőmérnök lesz

A londoni Lawrence mindig is arra vágyott, hogy a repülőiparban dolgozzon, már gyerekként folyamatosan repülőshow-kra járt, de az élete fiatalon negatív fordulatot vett. Majd hirtelen egy 180 fokos pozitív fordulatot.

„Apa, így apakép nélkül nőttem fel. Apám nagyrészt nem volt jelen az életünkben. Mivel nem volt különösebb példakép előttem, igazán motivált sem voltam arra, hogy tanuljak, teljesítsek az iskolában. Nem volt egyszerű, azokban az években leginkább frusztrált és fókuszálatlan voltam” – meséli Lawrence. Maga a közeg is ilyen volt az iskolában, beleértve a tanárokat és a diákokat. „Különösebben nem biztattak bennünket arra, hogy egyetemre járjunk, ezért végül én sem erőltettem” – mondja a fiatalember, hogyan foszlottak szét akkoriban gyermekkorától dédelgetett álmai, mikor még mindenáron repülőmérnök akart lenni. Kicsi gyerekként ha csak tehette, például repülőshow-kra járt. Ebből végül egyetemi felvételi és felsőfokú tanulmányok híján eleinte annyi valósult meg, hogy különböző alkalmi munkákból élt, hogy valahogy el tudja tartani magát.

Hét évvel később egyszer csak lejárt Lawrence bérleti szerződése, így arra kényszerült, hogy barátoknál és családtagoknál aludjon. „Az egyes számú problémám leginkább az volt, hogy nincs stabilitás az életemben. Dolgoztam ugyan, de nem fix bevétellel, és nem is szerettem, a munkám leginkább csak a túlélésemet szolgálta. Nagyon stresszes időszak volt. Rendszeresen előfordult, hogy a repülőtéren aludtam, ahol abban az időben dolgoztam, hogy pontosan beérjek a munkába. Majd egyszer csak azt vettem észre, hogy elfogynak mellőlem az emberek” – meséli tovább a történetet. Lawrence keresete arra sem volt elég, hogy a szállásért fizessen, hajléktalanként pedig nem tudta a munkáját folytatni.

Ekkor jött a váratlan fordulat: összehozta a sors a Beam nevű civil szervezettel, amely hajléktalan embereknek segít közösségi finanszírozással abban, hogy tanulhassanak, illetve továbbképezhessék magukat. Lawrence jelenleg vasúti mérnöknek tanul, ami még nem a nagy cél, de ilyen közel még sosem jutott ahhoz, hogy megvalósítsa gyerekkori nagy álmát, és repülőmérnök legyen.

Az összegyűlt jótékonysági adományokból nemcsak a tanulásra és a szállásra, hanem másra, köztük laptopra, orvosi ellátásra és utazásra is jut pénze, vagyis minden olyasmire, ami a talpra álláshoz és egy sikeres karrierhez kell.

Lawrence végül hozzáfűzte: „A kudarc, a negatív élettapasztalatok és a lehetőségek hiánya csak még elszántabbá tettek, most végre igazán akarom a sikert. Most rengeteget dolgozom érte.” Lawrence most épp ott tart az úton, hogy jelenleg a vasútnál dolgozik, és már arra is futja, hogy saját lakást béreljen.

Via Ladbible

Kiemelt képünk illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top