Család

Maradj otthon, ha beteg vagy karácsonykor!

Ne fertőzzük már szanaszét szegény gyerekeket és egymást a nagy karácsonyi szeretet nevében!

Az év csodálatos időszakában vagyunk: a nátha és a hányós-hasmenéses vírus úgy virul, mintha muszáj lenne. Karácsony ide vagy oda, egyszerűen maradj otthon, ha beteg vagy, mert egy család sem örül egy jó kis köhögős, lázas ajándéknak az ünnepekre. Ne csak az ünnepi vendégségeket hagyd ki, hanem lehetőleg bevásárlóközpontba se nagyon menj, mert ott aztán tömegesen tudod letarolni a karácsonyra készülő népséget a betegségeddel.

A következő esetekben tessék otthon maradni:

  • Ha te vagy a gyereked az elmúlt 24 órában lázasak voltatok, de sikerült lenyomni gyógyszerekkel, nem szabad elindulni a játszótérre, boltba, állatkertbe, akárhová.
  • Ha neked vagy a gyerekednek hányingeretek van útban az üzlet felé, forduljatok vissza, és menjetek haza.
betegség karácsony fertőzés

Fotó: iStock

  • Ha neked vagy a gyerekednek reggel hasmenésetek volt, és fáj a torkotok, feküdjetek le aludni a vendégség helyett.
  • Ha rajtad vagy a gyerekeden misztikus kiütések jelennek meg, ne menjetek el a karácsonyi rendezvényre.
  • Ha bárki influenzás a családban, maximum az orvoshoz induljatok, ne karácsonyozni.

Persze nagyon kényelmetlen, ha valaki pont karácsonykor beteg, amikor ezer a dolog, és már fél éve lebeszéltél minden vendégséget, be kell vásárolni, ajándékot venni, halat vadászni a piacon… De az a helyzet, hogy akkor sem szúrhatsz ki mindenki mással, aki elkapná tőled a betegséget: legyen benned annyi empátia, hogy nem fertőzöl meg másokat, hanem maradsz nyugton a fenekeden, amíg meg nem gyógyulsz.

A karácsony a szeretetről szól: szeresd annyira idén embertársaidat, hogy távol maradsz tőlük, ha te vagy a gyereked betegek vagytok. Kérdezd meg magadtól, mennyire fontos az a dolog, ami miatt emberek közé akarsz menni, és tényleg megéri-e veszélyeztetni mások egészségét. Mind hálásak leszünk érte, ha inkább otthon maradsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top