Család

Jó, hogy jöttetek, mikor mentek haza?

Van egy népi bölcsesség, ami így szól: akármilyen kedves vendég, három napig untig elég. Indulnak a karácsonyi vendégségek, a következőkben megmutajuk, hogyan zajlik, amikor megszállnak a rokonok.

Helló, gyertek beljebb! Nem muszáj levenni a cipőt. Csak ha úgy gondolod. Ja, nem mondtad, hogy ilyen sáros… semmi baj, pikk-pakk felmosom. Mi ez a bőrönd? Nem csak két napra jöttetek? Nem úgy értem, bármeddig maradhattok, csak meglepődtem. Én is így szoktam, ha nem tudom eldönteni, mit akarok felvenni. Érezzétek otthon magatokat! A fenti mosdót ne nagyon használjátok, oda zártuk a macskát. Igen, tudom, hogy allergiás vagy rá, azért zártuk be. Marciiiii, gyere, itt vannak a nagyiék! Bocs, lehet, hogy nem hallja, ha feltette a fejhallgatót. Mindjárt megnézem.

Nem isztok valamit? 2013-as félszáraz rozé? Azt hiszem, az pont nincs.

Ez nem jó esetleg? Tudod, hogy nem értek a borokhoz. Jó, majd megtanulom. Oké, majd taníts meg rá. Jó, most taníts meg. Nem baj, ha közben megterítek? Marciiii, gyere teríteni! Igen, én is nagyon szeretem ezt az étkészletet, anyu, mindig eszembe jutsz róla, amikor használom. Ez az ünneplős, nagyon vigyázok rá, csak ritkán veszem elő. Nem, nem csak évente kétszer jutsz eszembe, egyébként is. Várj, majd én felviszem, ne cipekedj! Vagy akartok inkább lent aludni? Szerintem fent jobb, ha nem zavar, hogy lépcsőzni kell. Tudom, hogy nem vagy nyomorék, nem azért mondtam. Jó, akkor felviszem.

karácsonyi vendégség ünnepléskarácsonyi vendégség ünneplés

Részlet a Hivatali karácsony című filmből (Forrás: IMDb)

Anyu, tudok magamnak szedni, köszönöm! Ne, ne ennyit! Igen, sovány vagyok, sokat dolgoztam rajta, hogy az legyek. Te is nagyon jól nézel ki. Na jó, csak még egy kicsit, majd legfeljebb nem eszem annyi sütit. Tényleg, gesztenyéset is hoztál? Az a kedvencem! Nekem sose sikerül úgy, mint neked, nem tudom, mi a titkod. Oké, majd taníts meg rá. Jó, most taníts meg. Felírom. Nem kell papír, majd a telefonomba. Hát igen, mindent oda szoktam felírni. Szerintem nem ettől romlott el a szemem, te is rövidlátó vagy, nem?

Ki engedte ki a macskát? Nem gond, mindjárt feltakarítom, mindig oda szokott hányni, már megszoktuk.

Szerintem nem szenvedett a fürdőszobában, ott szokott aludni a radiátoron. De hát azért zártam be, mert TE nem akartál vele egy szobában lenni! Kedves tőled, hogy hoztál neki ajándékot, biztos örülni fog. Én is örülnék egy műegérnek. Ja, nem úgy, csak ha macska lennék!

Tényleg? Ezt még sose mesélted! Vagy már mesélted, csak legutóbb nem így. Hihetetlen! De, de, elhiszem, csak nagyon érdekes. Az Éva az nem az Icának a húga? Ja, hogy az Ica szomszédjának az unokatestvére? Majdnem jól emlékeztem. Persze, ismerem. Rajta volt azon a fotón is, a szélén állt. Neeem, nem hiszem, hogy azért állították a szélére, hogy később le lehessen vágni a képről. Még egy kis bort? Nekem ízlik, fura, hogy neked nem, szerintem ezt te hoztad a múltkor.

Nincs barátnője még, azt hiszem. Még csak 15 éves. Nem tudom, nem mesélte, hogy tetszene neki valaki. Szerintem nem jó ötlet megkérdezni, majd elmondja, ha akarja. Én is elmondtam, nem? Tudom, te tapasztaltabb vagy abban, hogy kell a kamaszokkal beszélni. Oké, majd taníts meg rá. Jó, most taníts meg. De nem szeretnétek kicsit lepihenni így délután? Én valahogy hirtelen olyan fáradtnak érzem magam..

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top