Család

Idén tilos játékot ajándékozni a gyerekeimnek!

Egy anya fellázadt, és megmondta mindenkinek, hogy a gyerekének nem vihetnek játékot karácsonyra.

Ashley Gillis egy 19 hónapos kislány édesanyja, és idén karácsonyra teljesen betiltotta a játékok ajándékozását, mert kiborult attól, hogy még nincs kétéves a gyereke, mégis kifolyik a szobájából a rengeteg játék.

„Egyszerűen nevetséges, hogy az alig 19 hónapos gyerekemnek mennyi játéka van. A lakás minden pontján az ő játékai hevernek, legyen szó plüssállatról vagy játékkonyháról. Szó szerint mindenhol ott vannak. Már észre sem veszi, ha egy játéka eltűnik, ezért döntöttem úgy, hogy idén nem lesz játék a karácsonyfa alatt.”

Az anya nem azért tiltotta be a játékokat, mert grincs akar lenni karácsonykor, sőt nagyon is szereti ezt az ünnepet minden hagyományával együtt. Pontosan azt szeretné elérni a tilalommal, hogy az ajándékok helyett a karácsony varázsát mutassa meg a lányának.

„Nekem sem a kedvenc elfoglaltságom értesíteni minden rokont, hogy nem hozhat játékot idén karácsonyra a gyerekemnek, mert mindenki utál érte. De az az igazság, hogy a lányom többet játszik az én konyhai műanyag dobozaimmal, mint a tengernyi játékkal, ami a lakásban van. Ezért teljesen feleslegesnek látom, hogy elhalmozza a rokonság még 20 darab olyan cuccal, aminek nincs értelme, és úgysem játszik vele.”

játék karácsony ajándék

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Ashley azért nem hagyta magukra a rokonokat a játéktilalommal, tippeket adott nekik, hogy mit adhatnak ajándékba a lányának. A listája pedig egészen szép, megfontolandó, és tulajdonképpen tényleg sokkal jobbak ezek az ajándékok, mint a sok műanyag vacak a fa alatt.

„A lista, amit a rokonoknak küldtem, teljesíthető és nem elszállt egyáltalán:

  • állatkerti belépő a családnak, hogy közös időt töltsünk a gyerek kedvenc helyén, ahol még valamit tanulhat is;
  • könyvek minden mennyiségben jöhetnek, sőt a társasjátékoknak is örülünk;
  • gyerekruhákat sem utasítanánk vissza soha, csak kérdezzétek meg vásárlás előtt, mekkora méretre van szüksége a gyereknek;
  • dolgok, amik a mozgásos, szabadtéren végezhető tevékenységeket elősegítik és támogatják. Jöhet bicikli, aszfaltkréta vagy akár homokozószett is, a lényeg, hogy örömteli élményeket gyűjtsön a használatával.

Ez lesz a lányom második karácsonya, még időben vagyunk, hogy új hagyományokat alakítsunk ki magunknak, az egyik ezek közül az lesz, hogy nincs több játék karácsonyra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top