Család

2022 van, és még mindig kérdés, hogy lehet-e egy kisfiúnak hosszú haja?

Most épp a 8 éves, Londonban élő kisfiú, Farouk James miatt szabadultak el az indulatok, aki hosszú, dús, göndör fürtjeivel az Instagram sztárja, egyben antihőse.

A kisfiú édesanyja nemcsak egész egyszerűen hagyta, hogy gyermeke haja hadd nőjön, hanem külön, saját Instagram-oldalt is készített Farouknak. A valóban gyönyörű, dús hajkoronával bíró kisfiút jelenleg legalább 236 ezren követik, amivel igazi influenszernek számít, a legnagyobb márkák is szponzorálják az oldalát.

Ugyanakkor az anya-fiú párost egy másik tábor kipécézte magának, azt kifogásolva, hogy egyrészt egy fiúnak miért van hosszú haja, másrészt nem etikus ilyen módon egy gyerekből „pénzt csinálni”. Erre az anyuka felvette a kesztyűt, és petíciót indított, hogy ne legyen elvárás, sőt, kényszer az iskolában a kisfiúkkal szemben, hogy levágják a hajukat. Ha a lányok járhatnak a nadrágban, akkor a fiúknak is lehet hosszú haja – érvelt az anyuka.

Farouk mindeközben köszöni szépen, jól van, neki tetszik így a haja, és jól érzi magát a bőrében.

Via BBC/Index

Kiemelt képünk illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top