Család

Amit nem tudsz egy terhes tinilányról

Biztos a saját hibájából lett terhes az a tini, akit észreveszel az utcán, igaz? Pedig fogalmad sincs az igazi történetéről.

Olyan könnyű ítélkezni, főleg, ha egy tiniterhességről van szó. Egyszerre hibás az anya, hibás a gyerek, hibás az egész család, és az valahogy nem jut eszünkbe, hogy a bajba jutott tini terhessége mögött akár tragédia is meghúzódhat. Jackie tinilányként szülte meg az első gyermekét, leírta a saját történetét.

„Milyen cuki tinilány: hosszú, szőke haj, feketére festett körmök, szívét-lelkét beleadja a táncba ott a színpadon. Fogadjunk, hogy nem tudod róla, hogy már tíz hetes terhes. Ahogy azt sem, hogy épp a fellépése előtt szedte össze a bátorságát, hogy elmondja a szüleinek, hogy terhes lett attól a fiútól, akit alig pár hónapja ismert meg. Nem tudod róla, hogy ezen a héten fenyegette meg egy osztálytársa, hogy megöli, amiért nem veteti el a gyereket. Hogy a biológiai apa azóta nem beszélt vele, hogy elmondta neki, hogy gyereket vár. Azt sem tudod, hogy a szülei üzeneteket kapnak, hogy a lányuk mekkora kurva. Fogalmad sincs róla, hogy öt év kell még neki, hogy el tudja mondani, hogy megerőszakolták.

tinilány terhesség erőszak

Képünk illusztráció (Forrás: Profimedia)

Azon a bulin túl sokat ivott, túl sok füvet szívott, és kiütötte magát. Amikor felébredt meztelenül amellett a népszerű srác mellett, az csak nevetett, és elmondta neki, hogy mi történt vele. Dicsekedett az erőszakkal. Nem tudod erről a tinilányról, hogy elvesztette minden barátját, és hogy a tanárai végig beszólogattak neki a terhessége alatt. Nem tudod róla, hogy három évnyi terápiára volt szüksége, hogy egyáltalán saját maga előtt beismerje, hogy erőszak áldozata volt, és majdnem öt év kellett ahhoz, hogy elmondja a szüleinek az igazságot.

Nem tudod a tiniről, hogy azóta felnőtt, és egy évtizeddel később még mindig szexuális problémákkal küzd az amúgy kiegyensúlyozott házasságában. És hogy a szülővárosában a mai napig ferdén néznek rá, mert ő már örökre az a terhes tinilány marad. Az a lány, aki egyedül szülte meg a gyerekét, bölcsibe adta, hogy főiskolára tudjon járni, és aki 17 évesen egyedülálló anya lett. Amikor diplomázott, és ápolónő lett, ott tapsolt az első sorban a hároméves gyereke. Nem tudod, hogy 23 éves korában találkozott élete szerelmével, és 24 évesen szülte meg a második gyermekét.

Máig terápiára jár, és küzd, hogy élete traumáját feldolgozza. A mai napig rémálmok gyötrik, de már vannak eszközei, hogy leküzdje a szorongást. Nem egy átlagos terhes tinilány, hanem egy túlélő, úgyhogy nem érdemli meg az ítélkezést.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top