Család

Nyomoznak a szülők ellen, akik nem anyakönyvezték a babájukat

A gyámhatóság rendőrök segítségével vette el a dusnoki pár gyerekét.

Mint arról beszámoltunk, pár napja rendőrök segítségével vett el a gyámhatóság a családjától egy négy és fél hónapos, otthon született kisfiút Dusnokon, mert a szülők nem anyakönyveztették, és a kötelező védőoltásokat sem adatták be neki.

A Magyar Nemzet most azt írja, információik szerint a kalocsai rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

A helyi Kalohírek úgy tudja, Dusnokon élő fiatal pár egy szekta, vagy inkább „földalatti”, azaz nem formális politikai szerveződés, esetleg „paramilitáris csoportosulás” tagjai, több más környékbeli családhoz hasonlóan.

A Magyar Nemzet szerint ezt az értesülést erősíti az is, hogy a hatósági fellépés másnapján a Mintaként Alkalmazott Mozgalom vezetője mozgósította a csoport tagjait, hogy kérjék számon a rendőröket és a gyámügyeseket. Később viszont már kompromisszumra szólította fel a szülőket és a hatóságokat.

A lap szerint ebben közrejátszhatott, hogy információik szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal extrém szervezetekkel foglalkozó részlege vizsgálódni kezdett a mozgalom körül. Valószínűleg azért, mert a szervezet kétségbe vonja a magyar állam fennhatóságát az állampolgárok fölött, és tagjai a legelemibb együttműködésre sem hajlandók az állami szervekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top