Család

5 éves kisfiú mentette ki 2 éves húgát a tűzből

Nem véletlenül ünneplik hősként az amerikai kisfiút, aki miután kihozta 2 éves húgát a lángok közül, a család kutyájáért is visszafordult.

Noah Woods épp aludt Bartow megyei otthonukban, amikor február 9-én, múlt vasárnap este tűz ütött ki a házukban. A kisfiú arra lett figyelmes, hogy füst és lángok borítják 2 éves húgával, Lillyvel közös szobájukat.

Noah nem késlekedett, azonnal kipattant az ágyból, felkapta a húgát, majd más kijárat híján kiugrott vele a nyitott ablakon. Miután a kislányt biztonságosan kijuttatta a házból, a bátor kisfiú visszafordult, hogy megmentse a család kutyáját is. Ezt követően becsengetett a szomszédba, ahol a nagybátyja lakott, elmondta neki, hogy mi történt, és megkérte, hogy szóljon a család többi tagjának, és persze a tűzoltóknak.

A helyi tűzoltóparancsnok az eset kapcsán a lapoknak elmondta: nem egy talpraesett kis hőshöz volt eddig szerencséjük, ám Noah eddig a legfiatalabb, aki ilyen elképesztő lélekjelenlétről és bátorságról tett tanúbizonyságot. A kisfiút a Georgiában található Bartow megye tűzoltósága azóta ki is tüntette életmentő akciójáért.

Később kiderült, hogy a tüzet a gyerekszobában egy túlterhelt, túlhevült vezeték okozta. Szerencsére a család egyetlen tagja sem sérült meg a balesetben, kisebb égési sérüléseket és némi füstbelélegzést leszámítva. Mind a kilencen időben ki tudtak menekülni a lángok közül.

Az viszont szomorú hír, hogy a házon nem volt semmiféle biztosítás, így Noah családja a tűzben elveszítette mindenét. Most közösségi adománygyűjtés révén próbálják újrakezdeni az életüket. A házat mindenképpen szeretnék újraépíteni, addig is egy motelben és egy átmeneti albérletben húzzák meg magukat.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top