Család

Videójátékos felületen tanítják a diákokat

Így is lehet digitálisan oktatni.
Így is lehet

A járványhelyzetben egy ideje már digitálisan zajlik az oktatás – hol jobban, hol rosszabbul sikerült megbirkózni a feladattal.

Nem egy suli van, aki a Discordot, ezt az eredetileg játékokra készült felületet használja afféle virtuális tanteremként. Ilyen például a Friedrich Schiller Gimnázium, ahol Martin is tanul: most végzős gimnazista. A metabro.hu őt kérdezte, milyennek találja az igazán modern oktatást.

„A tanárok ezt látták a legjobb módszernek – mondja a fiatal srác arra a kérdésre, hogy miért épp a Discord… – Itt küldik a feladatokat, és a dolgozatokat is itt adjuk be.” Hozzátette: változó, hogy a pedagógusok mennyire tudják jól kezelni ezt a szoftvert. „Van, akinek van mit gyakorolni rajta…”

Itt kép nincsen a résztvevőkről, csak hang, így elvileg „mindenki azt csinál, amit akar mögötte. Nem tudják ellenőrizni, hogy ott vagy-e vagy sem”.

Bár a lógás virtuálisan sem túl célravezető, hiszen attól még, hogy zárva vannak az iskolák, még le kell majd érettségizni. „Mindenképp rosszabb így nekünk, kevesebb anyagot tudunk átnézni, mintha ott ülnénk az iskolában. De mivel eltolják a vizsgát, azért sikerülhet” – gondolja erről Martin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top